KAKVA PROVOKACIJA VIKTORA ORBANA: Objavio kartu VELIKE MAĐARSKE na kojoj je Srbiji oduzeo Vojvodinu! (FOTO)
Viktor Orban, Foto: EPA/MARTIN DIVISEK

strašno

KAKVA PROVOKACIJA VIKTORA ORBANA: Objavio kartu VELIKE MAĐARSKE na kojoj je Srbiji oduzeo Vojvodinu! (FOTO)

Objavu je nazvao 'Ispit iz istorije',što je jedna u nizu njegovih objava koje se odnose na polaganje mature u Mađraskoj

Objavljeno: 12:18h

Viktor Orban, premijer Mađarske, objavio je Fejsbuk post na kojem je fotografija globusa sa granicama nekadašnje Mađarske koja je imala pod svojom teritorijom i delove Srbije, Hrvatske i Rumunije.

Objavu je nazvao 'Ispit iz istorije',što je jedna u nizu njegovih objava koje se odnose na polaganje mature u Mađraskoj.

Mnogi su zbog ove objave pominjali "Veliku Mađarsku", a zanimljivo je rumunski predsednik Klaus Iohanis Orbana nedavno optužio da pretenduje na jednu teritoriju u toj zemlji.

Orban je objavio na Fejsbuku čestitku maturantima koji imaju test iz istorije, ovog puta s kartom velike Mađarske koja obuhvata i deo Hrvatske, sve do Rijeke i Dalmacije.

U junu prošle godine zvanična mađarska stranica na tviteru na engleskom jeziku Abaut Hungari objavila je ilustraciju, stilizovani reljef kojim se sugeriše da su nakon Prvog svetskog rata i Trijanonskog sporazuma, Mađarskoj otete dve trećine teritorija, uključujući 63.000 kvadratnih kilometara koji su deo današnje Srbije, odnosno Vojvodine, Hrvatske i Slovenije.

To je naišlo na osudu Slovenije, dok Srbija i Hrvatska nisu reagovale.

U decembru prošle godine takođe je Orban provocirao fotografijom sa sastanka predsedništva svoje stranke, gde je takođe bila istaknuta karta 'velike Mađarske' sa teritorijama Hrvatske i Slovenije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.