MILIONER SE NAŠAO NA UDARU! Kakav si ti humanitarac kad otpuštaš 3 hiljade radnika?!
Preživeli smo mnogo oluja od našeg prvog leta pre 36 godina, ali nijedna nije bila toliko razorna kao Covid-19, Foto: Printscreen

TEŠKA VREMENA

MILIONER SE NAŠAO NA UDARU! Kakav si ti humanitarac kad otpuštaš 3 hiljade radnika?!

Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj procenila je prošlog meseca da će kolaps avio-putovanja širom Evrope ugroziti 6,7 miliona radnih mesta

Objavljeno: 18:14h

Britanski avio-kompanija Virdžin Atlantik, u vlasništvu milijardera Ričarda Bransona, saopštila je danas da će ukinuti 3.150 radnih mesta.

Ovaj niskotarifni avio-prevoznik naveo je da otpočinje period konsultacija u trajanju od 45 dana tokom kojeg će sarađivati sa sindikatima BALPA i Junajt po pitanju restrukturiranja kompanije, pre nosi CNBC.

"Preživeli smo mnogo oluja od našeg prvog leta pre 36 godina, ali nijedna nije bila toliko razorna kao Covid-19 i s njom povezan gubitak života i sredstava za život", naveo je u saopštenju glavni izvršni direktor Šaj Vajs.

On je dodao da je u cilju obezbeđenja budućnosti i održivog profitabilnog poslovanja kompanije, sada trenutak za preduziimanje daljih mera kako bi se smanjili troškovi, sačuvala gotovinska sredstva i zaštitilo što više radnih mesta.

foto: Printscreen

Virdžin Atlantik je još jedna u nizu avio-kompanija koja je najavila smanjenje radne snage usled korona krize, koja je izazvala zatvaranje nacionalnih ekonomija, prizemljila letove i razorila tražnju za avio-putovanjima.

Američka kompanija Junajted Erlajns je u internom dopisu, upućenom juče zaplenima, najavila da planira smanjenjene rukovodnog kadra za 30 odsto. Britiš Ervejz je upozorio prošle nedelje na moguće otpuštanje čak 12.000 radnika, podseć CNBC.

Virdžin Atlantik je naišao prošlog meseca na oštre kritike kada je vlasnik ovog avio-prevoznika, Ričard Branson, zatražio finansijsku pomoć od vlade SAD kako bi pomogao kompaniji da ostane u poslu.

Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj procenila je prošlog meseca da će kolaps avio-putovanja širom Evrope ugroziti 6,7 miliona radnih mesta u vazduhoplovnoj industriji regiona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.