ZAŠTO SE SKRIVAJU PRAVI PODACI VEZANI ZA ŽRTVE KORONE? Nove brojke kriju jednu užasnu istinu!
Broj umrlih i hospitalizovanih je sada u padu, Foto: EPA / ANDY RAIN

koronavirus

ZAŠTO SE SKRIVAJU PRAVI PODACI VEZANI ZA ŽRTVE KORONE? Nove brojke kriju jednu užasnu istinu!

Prema tim podacima, najmanje 32.313 osoba je umrlo od korona virusa

Objavljeno:

Više od 30.000 osoba umrlo je u Velikoj Britaniji od korona virusa čime je ova zemlja najpogođenija pandemijom u Evropi, a druga je u u svetu, iza SAD, pokazuju danas najnoviji podaci britanskih statističkih agencija.

Prema tim podacima, najmanje 32.313 osoba je umrlo od korona virusa.

Kako napominje Frans pres, broj umrlih je verovatno mnogo veći jer su obuhvaćene žrtve korona virusa do 24. aprila i to u Engleskoj gde je umrlo 28.272, Velsu 1.376 i Severnoj Irskoj 393, dok su do 26. aprila u Škotskoj umrle 2.272 osobe.

Velika Britanija je jedna od evropskih zemalja u kojoj se pandemija najkasnije pojavila, sa prvom žrtvom 5. marta. Vlasti su optužene za kašnjenje u uvodjenju mera, da nisu predvidele potrebu za testiranjem i zaštitnom opremom, a izolaciju stanovništva su uvele 23. marta.

Broj umrlih i hospitalizovanih je sada u padu. Čak je i britanski premijer Boris Džonson bio hospitalizovan zbog korona virusa, podseća Frans pres.

Britanska vlada je donedavno saopštavala samo podatke o broju umrlih od korona virusa u bolnicama, ali nakon kritika počela je da uzima u obzir i žrtve iz staračkih domova.

Broj umrlih se polako smanjuje, rekao je za BBC analitičar statističkog biroa Nik Strajp i dodao da je za 75 odsto veći broj umrlih u bolnicama u odnosu na isti period prošle godine.

"Situacija u staračkim domovima je dramatičnija" nego u bolnicama, rekao je on i precizirao da je "u protekloj sedmici zabeleženo gotovo četiri puta više smrtnih slučajeva nego što se očekivalo za ovo doba godine, a to je oko 280 odsto više smrtnih slučajeva u staračkim domovima od proseka za poslednjih pet godina, a taj broj se povećava".

Iz straha od novog talasa pandemije, izolacija bi trebalo da bude produžena u četvrtak, kada je predvidjena nova procena, ali vlada priprema mere koje će omogućiti pokretanje privrede.

Kako javljaju mediji, Boris Džonson treba da u nedelju uveče najavi izlaznu strategiju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.