NIJE MOGLA DA ŽIVI SA ONIM ŠTO JE VIDELA NA POSLU: Ova doktorka se ubila, ono što je rekla svom ocu užasava...
Dr Lorna Brin, Foto: Facebook / Dr Lorna Breen

njujork tuguje

NIJE MOGLA DA ŽIVI SA ONIM ŠTO JE VIDELA NA POSLU: Ova doktorka se ubila, ono što je rekla svom ocu užasava...

Dr Lorna Brin, koja je bila direktorka odeljenja hitne pomoći u njujorško-prezbiterijanskoj bolnici Alen na Menhetnu, umrla je od zadobljenih povreda u nedelju, saopštila je policija

Objavljeno:

Vrhunska doktorka iz Njujorka koja je bio na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa u SAD-u oduzela je sebi život.

Dr Lorna Brin, koja je bila direktorka odeljenja hitne pomoći u njujorško-prezbiterijanskoj bolnici Alen na Menhetnu, umrla je od zadobljenih povreda u nedelju, saopštila je policija.

Njen 49-godišnji otac, dr Filip Brin, rekao je za New York Times:

- Pokušala je da radi svoj posao i to ju je ubilo.

Njujork ima 17.500 smrtnih slučajeva od koronavirusa od ukupno 56.000 smrti u celim SAD. Dr Brin rekao je da njegova ćerka nije imala istoriju mentalnih bolesti. Umrla je u Šarlotsvilu u Virdžiniji, gde je boravila sa porodicom. Lorna

Brin se razbolela od koronavirusa tokom svog rada i vratila se na posao nakon otprilike nedelju i po oporavka, rekao je njen otac. Bolnica ju je ponovo poslala kući, pre nego što je njena porodica "intervenisala" da je dovede u Šarlotsvil, rekao je njen otac.

Rekao je da mu se ćerka, kad su poslednji put govorili, delovala "udaljeno" i rekla mu je kako pacijenti sa Covid-19 umiru pre nego što su uopšte izvađeni iz kola hitne pomoći. Desetine pacijenata podlegli su koronavirusu u bolnici sa 200 kreveta na Menhetnu.

- Bila je zaista u rovovima na liniji fronta - izjavio je njen otac.

- Osigurajte da bude hvaljena kao heroj. Ona je žrtva isto koliko i svi koji su umrli.

foto: Facebook / Dr Lorna Breen

Prema pisanju lista, dr Lorna Brin bila je pobožna hrišćanka koja je bila vrlo bliska sa svojom porodicom. Bila je strastvena skijašica koja je takođe uživala u plesu. Volontirala je jednom sedmično u domu za starije ljude.

Njujorško-prezbiterijanska bolnica Alen je saopštila je u izjavi:

- Dr Brin je heroina koja je imala najviše ideale medicine na izazovnim frontovima hitne službe.

U saopštenju za štampu u kome se potvrđuje njena smrt, policijska uprava u Šarlotsvilu takođe je dr Brin opisala kao "heroinu".

Policijska uprava saopštila je da je nakon poziva za pomoć 26. aprila dr Brin prebačena na lečenje u lokalnu bolnicu "gde je kasnije podlegla povredama".

Guverner Njujorka Endru Kuomo rekao je u ponedeljak da su testovi nasumičnih antitela pokazali da je četvrtina Njujorka (24,7%) - američkog najnaseljenijeg grada sa 8,3 miliona ljudi - zaražena koronavirusom.

Ukoliko pomišljate na samoubistvo ili sumnjate da na njega pomišlja neko vama blizak, možete pozvati Nacionalnu SOS liniju za prevenciju suicida. Razgovori nisu ograničeni, a linija radi neprekidno - 24 časa, sedam dana nedeljno. Broj kol-centra je 011/7777-000

Bonus video:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.