UPRAVO SE POJAVIO NAJJAČI VIDEO ZA VREME PANDEMIJE KORONE: U ovome učestvuje i jedan POZNATI SRBIN! (VIDEO)
Svi su uzeli učešće, Foto: Printscreen/youtube/Mona Nastai

HUMANO

UPRAVO SE POJAVIO NAJJAČI VIDEO ZA VREME PANDEMIJE KORONE: U ovome učestvuje i jedan POZNATI SRBIN! (VIDEO)

26 sadašnjih i bivših ambasadora u Ujedinjenim nacijama se udružilo

Objavljeno:

Ceo svet se susreće sa pretnjom bez presedana, u obliku pandemije COVID-19 (koronavirus), koji se brzo proširio planetom, šireći patnju i smrt, poremetio milijarde života i ugrozio globalnu ekonomiju.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) vodi i koordinira globalnu borbu protiv pandemije, podržavajući zemlje u naporu da spreče, detektuju i odgovore na pandemiju.

U ovim teškim okolnostima, tokom godine kad se obeležava 75 godina od stvaranja Organizacije Ujedinjenih nacija, poruku solidarnosti svetu poslali su 26 bivših i sadašnjih ambasadora u Ujedinjenim nacijama, snimivši video-spot na kojem pevaju pesmu Majkla Džeksona "Heal the World".

Ovaj video je posvećen svima onima koji doprinose lečenju sveta - lekarima, medicinskim sestrama i drugim medicinskim radnicima. Takođe, njegov cilj je da se podstaknu donacije Fondu za solidarno delovanje protiv COVID-19 Svetske zdravstvene organizacije, što se može napraviti na adresi www.COVID19ResponseFund.org.

Muzički projekat je inicijativa Simone-Mirele Mikulesku, osnivačice i člana grupe UNRocks, prve muzičke grupe sastavljene od ambasadora u UN.

Osnivači ove grupe su Ib Petersen, bivši ambasador Danske u UN (gitara, vokal), Mahe Uli'Uli Tupuniua - bivši ambasador Tonge u UN (klavijature), Milan Milanović, stalni predstavnik Srbije u UN (gitara, vokal), Oh Džun, bivši ambasador Republike Koreje u UN (bubnjevi), Simona-Mirela Mikulesku, bivša predstavnica Rumunije u UN (glavni vokal, daire).

Drugi vokali su Antonio Pedro Monteiro Lima, bivši ambasador Zelenortskih ostrva u UN, Eduardo Ulibari, bivši ambasador Kostarike u UN, Giljermo Riščinski, bivši predstavnik Kanade u UN i Marlin Mozes, bivša ambasadorka Naurua u UN.

Prateći vokali su Ahmed Sarir, bivši ambasador Maldiva u UN, Denis Antoan, bivši ambasador Grenade u UN, Desima Vilijams, bivša amabasadorka Grenade u UN, Janis Mažeiks, bivši ambasador Letonije u UN, Kaha Imnadze, ambasador Gruzije u UN, Laura Flores, bivša ambasadorka Paname u UN i Zina Andrianarivero, bivša ambasadorka Madagaskara u UN.

Prijatelji projekta su Abul Kalam Abdul Momen, bivši predstavnik Bangladeša u UN, Durga Prasad Batarai, bivši predstavnik Nepala u UN, František Ružička, bivši predstavnik Slovačke u UN, Gonzalo Gutierez Reinel, bivši predstavnik Perua u UN, Horacio Sevilja Borha, bivši predstavnik Ekvadora u UN, Kai Sauer, bivši predstavnik Finske u UN, Marija Kristina Marita Perseval, bivša ambasadorka Argentine u UN, Milorad Šćepanović, bivši ambasador Crne Gore u UN, Ngujen Fuong, bivši ambasador Vijetnama u UN i Paul Seger, bivši ambasador Švajcarske u UN.

Muzički direktor je Geri Fraj, a urednici video spota su Mara Mikulesku i Joan Grumazesku.

Pogledajte:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.