HTELI SMO DA GA OBUZDAMO, A ON ME JE UDARIO PESNICOM U GLAVU: Ispovest KOMUNALNE MILICAJKE koju je napao Miljković
Branko Miljković, Foto: Printcsreen

strašno

HTELI SMO DA GA OBUZDAMO, A ON ME JE UDARIO PESNICOM U GLAVU: Ispovest KOMUNALNE MILICAJKE koju je napao Miljković

Branko Miljković je komunalne milicajce vređao, oteo im pasoše radnika koji su bili predmet provere, a onda je i pljunuo milicajku

Objavljeno:

"Prišao nam je nepoznati muškarac, koji se nije ni predstavio, nego je odmah počeo da nas vređa, da preti svojim drugarskim i rodbinskim vezama i da traži pasoše. Kolega i ja smo sedeli u kolima i rekla sam mu da će pasoši biti vraćeni kada se okonča postupak. On je, kroz otvoren prozor, meni oteo pasoše iz ruku. Izašla sam iz kola i tog trenutka me je pljunuo u lice ničim izazvan", priča komunalna milicajka Tamara Stević nakon napada na gradilištu na Novom Beogradu.

Napad na komunalnu milicajku dogodio se na Tošinom bunaru, na gradilištu firme "Ratko Mitrović", nakon što je patrola po prijavi građana da su zapaljene gume izašla na lice mesta kako bi utvrdila o čemu se radi. Tamo su zatekli šestoricu radnika sa gradilišta, svi strani državljani, a kada je patrola započela proveru njihovih podataka, naišao je vlasnik firme Branko Miljković (53) i prema rečima komunalne milicajke, nasrnuo na nju i njene kolege.

Branko Miljković je komunalne milicajce vređao, oteo im pasoše radnika koji su bili predmet provere, a onda je i pljunuo milicajku. Nakon incidenta je priveden.

- Kolega je onda krenuo ka nama iz vozila, a on ga je udario. Pokušali smo da ga savladamo, i radnici su pokušavali da ga obuzdaju i u jednom trenutku je udario mene, pesnicom u glavu. Krenula mi je krv iz nosa i nakratko sam izgubila svest. Čim sam se povratila od udarca, nastavili smo intervenciju - govori u svojoj ispovesti za portal Objektiv.rs napadnuta milicajka.

On je, tvrdi komunalna milicajka, "sve vreme pretio kojekavim prijateljskim i kumovskim vezama", da će kolega i ona ostati bez posla, "da više nigde neće moći da se zaposle jer je on mnogo uticajan".

- Psovao mi je dete i rođeno i nerođeno. Iskreno, za deset godina koliko radim, nikada mi se takva situacija nije desila. Dešavalo se da dođe do konflikta, pa čak i do fizičkog obračuna da bismo nekoga savladali, ali da vam neko spominje i dete i da preti da će nas pobiti, da mi ne znamo ko je on, koliko je jak, uopšte nije prijatno. Svesni da zaista imate dete koje vam kune i proklinje, kao majci ne može da vam bude svejedno - kaže Tamara.

Ona dodaje da je uspela da pozove kolege iz MUP-a i da su na lice mesta ubrzo pristigle još jedna patrola komunalne milicije i jedna patrola MUP-a.

lege, čak je i fizički nasrnuo na kolegu iz stanice Novi Beograd, ali ga je kolega u samoodbrani odgurnuo. Bio je vidno pod uticajem alkohola. Konačno smo ga savladali, iako se sve vreme opirao. Šutirao nas je dok smo pokušavali da ga savladamo. Ja sam prišla i stavila mu lisice na ruke. Zatim smo ga naslonili na automobil da bismo ga pretresli. Prema našim saznanjima, on je zbog nedavnog povratka iz inostranstva bio u trenutku kada se sve ovo dešava i pod merom samoizolacije. Znači čovek koji je potencijalno zaražen, pljuje ljude rizikujući tako da i nas zarazi. Zato sam odlučila da se i ja samoizolujem dok se ne vidi da li me je zarazio virusom - objašnjava ona.

Hitna pomoć je odmah ukazala pomoć povređenoj milicajki

Ona dodaje da smatra da ni ona, ni njene kolege nisu prekoračili ovlašćenja.

- Nije nam prva situacija ovog tipa, ali nikad nije bilo ni ovako ekstremno da nas neko pljuje u lice bez razloga, naročito kada se ne radi o licu prema kome postupamo u tom trenutku. Oni prema kojima smo postupali nisu ni pravili probleme. Sarađivali su, prihvatili su krivicu, već čovek koji se nije ni predstavio da je vlasnik ili njihov šef i tražio njihova dokumenta. Ja ne mogu da dam tuđ dokument. On je meni iz ruku istrgao pasoše i tom prilikom je pocepao pasoš jednog od svojih radnika, za šta je pokušao posle da optuži nas. Sve vreme je bio agresivan, opirao se, nije hteo da sarađuje i povinuje se našim naređenjima, pa čak ni kada je došla patrola MUP-a - objašnjava Tamara.

Miljković u pritvoru

Podsetimo, vlasnik građevinskih firmi "MBA Ratko Mitrović" i "MN gradnja" Branko Miljković (53) negirao je na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu da je napao komunalnu milicajku, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Miljković je saslušan povodom krivičnog dela napad na sluzbeno lice u vršenju sluzbene dužnosti. Nakon saslušanja sud mu je na predlog tužilaštva odredio pritvor kako ne bi uticao na svedoke, rečeno o je Tanjugu u Trećem osnovnom tužilaštvu.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.