BOGATAŠI SE ŠOKIRALI U KARANTINU: Ne znaju gde se baca smeće, ne umeju da kuvaju, plaćaju služavku 5 puta više!
Smeće inače skuplja moje osoblje. Oni ga negde odnesu. Još uvek ne znam gde, Foto: Profimedia

koronavirus

BOGATAŠI SE ŠOKIRALI U KARANTINU: Ne znaju gde se baca smeće, ne umeju da kuvaju, plaćaju služavku 5 puta više!

Do sada joj je uvek neko pomagao

Objavljeno: 15:28h

Koronavirus zatvorio je ljude širom sveta u svoje domove, a mnogi bogataši iz tog razloga su postali prisiljeni da žive bez pomoći svojih kućnih pomoćnica.

Ne tako mali broj njih nije naučio da samostalno obavlja ni neke od najuobičajenijih kućnih poslova poput kuvanja, pranja posuđa, usisavanja i brisanja prašine, ali karantin je od njih zahtevao usavršavanje tih veština pošto su im kućne pomoćnice ostale u svojim domovima.

Kako su se snašli u novoj ulozi "domaćice" i jesu li konačno naučili brinuti sami o sebi, otkrili su u ispovestima za Njujork Post.

Dermatolog Kenet Mark radi po 12 sati dnevno i, kako kaže, jednostavno nema vremena za obavljanje kućanih poslova. Zato je još pre 20 godina zaposlio služavku, koja je nakon rođenja njegovog sina počela da radi i kao dadilja.

"Zaista se brine o svemu. Čisti kuću, pazi na dete. Ona je kao menadžerka domaćinstva, čistačica i dadilja, sve u jednoj osobi", rekao je i dodao da je zbog opasnosti od zaraze koronavirusom rekao pomoćnici da za vreme trajanja karantina ne dolazi na posao i da ostane u svojoj kući.

"Nije bilo pošteno tražiti od nje da dolazi na posao. Bilo bi i opasno. Doživeli smo pravi šok kad smo shvatili koliko nam se život promenio. Činim daleko više nego što bi u normalnim okolnostima", ispričao je i rekao kako uprkos situaciji pomoćnicu i dalje plaća u punom iznosu.

Kenet nije jedini s takvim "problemima". Doktorka s njujorške Pete avenije nije znala ni gde se baca smeće.

"Smeće inače skuplja moje osoblje. Oni ga negde odnesu. Još uvek ne znam gde", otkrila je.

Supruga bogataša u svojoj ispovijesti je otkrila da je karantin naveo njenu ćerku tinejdžerku da neke poslove obavlja prvi put sama.

"Do sada joj je uvek neko pomagao", rekla je.

Ipak, neki bogataši ne mogu zamisliti život bez pomoćnika čak ni u ovim kriznim situacijama pa sada plaćaju dvostruko svoje zaposlene kako bi živeli s njima.

Marta Stjuart, američka televizijska zvezda koja se proslavila upravo zbog svog televizijskog šoua u kojem je davala savete o domaćinstvu, izolaciju navodno provodi s baštovanom, kućnom pomoćnicom i vozačem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.