KONAČNO STIGLE DOBRE VESTI IZ ŠPANIJE: Da li je ovo PRELOMNI MOMENAT pandemije?
Otkriveno je skoro 150.000 potvrđenih slučajeva virusa, a broj umrlih trenutno iznosi 14.792, Foto: EPA/SEBASTIAN MARISCAL

koronavirus

KONAČNO STIGLE DOBRE VESTI IZ ŠPANIJE: Da li je ovo PRELOMNI MOMENAT pandemije?

Španija je do sada bila druga najugroženija zemlja na svetu od pandemije koronavirusa, posle SAD

Objavljeno:

Španija će uskoro započeti proces deeskalacije trenutnih mera koja su u funkciji ublažavanja nove pandemije koronavirusa u zemlji, izjavio je danas španski premijer Pedro Sančez, dok je tražio od parlamenta da odobri njegov zahtev za produženje vanrednog stanja u zemlji do 26. aprila.

"Dostigli smo vrhunac i sada počinje deeskalacija", rekao je Sančez u skoro praznom španskom parlamentu, jer većina poslanika radi od kuće. Međutim, upozorio je da će povratak normalnom životu biti "postepen", u skladu sa težinom trenutne zdravstvene krize. "Uspon je bio težak, kao što će biti i spuštanje."

"Suočeni smo s najvećom pretnjom za javno zdravlje planete od gripa 1918. godine", rekao je Sančez, objašnjavajući da se obnavljanje normalnih aktivnosti neće odvijati samo u fazama.

Poslednja stvar koju bismo trebali dozvoliti jeste korak unazad jer bi to bio povratni udar za virus".

Šef španske vlade rekao je da "Evropa ne može priuštiti da izgleda drugačije", kada je u pitanju novi koronavirus, i pozvao poslanike da se ujedine i zalažu se za ujedinjeni evropski odgovor na krizu.

"Evropska unija je u opasnosti ako nema solidarnosti protiv virusa."

Španski premijer rekao je opozicionim poslanicima da njegova vlada „radi na planu“ da polako vrati zemlju u neku formu „normalnosti“, ali je upozorio: „Ne možemo ni znati u koju se normalnost vraćamo.“

Španija je do sada bila druga najugroženija zemlja na svetu od pandemije koronavirusa, posle SAD. Otkriveno je skoro 150.000 potvrđenih slučajeva virusa, a broj umrlih trenutno iznosi 14.792.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.