Više od 4 miliona evra od kazni za kršenje mera protiv korone!
Atina, ilustracija, Foto: AP

fino zaradiše

Više od 4 miliona evra od kazni za kršenje mera protiv korone!

Značajan deo ovog novca biće usmeren na jačanje nacionalnog sistema Grčke.

Objavljeno:

Zbog kršenja mera uvedenih radi suzbijanja širenja epidemije korona virusa u Grčkoj, a po osnovu novčanih kazni, u budžet zemlje sliće se više od četiri miliona evra.

Ukupna suma finansijskih kazni u periodu od 23. marta do 3. aprila iznosi 4.253.700 evra zbog kršenja odredbi koje se odnose na zabranu saobraćaja ili obustavu rada prodavnica u okviru mera borbe protiv epidemije.

"Mere imaju za cilj zaštitu zdravlja građana a ne njihovo kažnjavanje", rekla je portparolka grčke policije Jona Rocikou za agenciju ANA.

U prethodnih 10 dana kako je na snazi zabrana kretanja koje nije od suštinskog značaja, ta mera je prekršena 17.358 puta za šta je zaprećena kazna od 150 evra tako da je ukupan iznos na osnovu prijava dostigao 2.603.700 evra. Najviše kršenja mera dogodilo se na Atici, u Solunu, na ostrvima u Jonskom moru i na zapadu Grčke.

Kada je reč o kršenju zabrane rada prodavnice, napisano je 330 prijava sa kaznama od po 5.000 evra tako da je ukupna suma od ovih novčanih kazni dostigla 1.650.000 evra.

Značajan deo ovog novca biće usmeren na jačanje nacionalnog sistema Grčke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.