MEĐUNARODNA ORGANIZACIJA RADA PROCENJUJE: Epidemija korona virusa bi mogla da pokrene svetsku ekonomsku krizu!
Koronavirus/ilustracija, Foto: EPA/HOW HWEE YOUNG

potresi na ekonomskom tržištu

MEĐUNARODNA ORGANIZACIJA RADA PROCENJUJE: Epidemija korona virusa bi mogla da pokrene svetsku ekonomsku krizu!

Međunarodna organizacija rada (MOR - ILO) je iznela niz scenarija o uticaju COVID-19 na ekonomiju, procenjujući da će nezaposlenost u svetu porasti između 5,3 miliona i 24,7 miliona ljudi

Objavljeno:

Međunarodna organizacija rada procenjuje da bi epidemija korona virusa mogla da pokrene svetsku ekonomsku krizu i dovede do gubitka posla 25 miliona zaposlenih.

Ta agencija Ujedinjenih nacija, sa sedištem u Ženevi, danas je saopštila da bi "međunarodno koordinisani odgovor" mogao da pomogne u ublažavanju zaštitom radnika od gubitka posla, fiskalnim podsticajima i podrškom za radna mesta i plate.

Međunarodna organizacija rada (MOR - ILO) je iznela niz scenarija o uticaju COVID-19 na ekonomiju, procenjujući da će nezaposlenost u svetu porasti između 5,3 miliona i 24,7 miliona ljudi.

To je dodatnih 25 miliona na 188 miliona nezaposlenih koliko je MOR predvidela krajem prošle godine u svojoj godišnjoj prognozi.

MOR je konstatovala da je globalna finansijska kriza iz 2008-2009. godine povećala nezaposlenost u svetu za 22 miliona ljudi.

"Pad zaposlenosti takođe znači velike gubitke prihoda za radnike", saopštila je MOR predstavljajući preliminarnu procenu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.