NOVI DOKUMENT EVROPSKE UNIJE ŠOKIRAO SVET! TVRDE: Rusija je KRIVA ZA JEDNU OGROMNU STVAR OKO KORONE!
Rusi su uvek prvi na udaru, Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

teorija zavere ili činjenica

NOVI DOKUMENT EVROPSKE UNIJE ŠOKIRAO SVET! TVRDE: Rusija je KRIVA ZA JEDNU OGROMNU STVAR OKO KORONE!

Kako se usuđuju, kao što bi rekla Greta Tunberg

Objavljeno: 18:06h

Kada sve drugo padne u vodu, okrivite Rusiju. Čini se da će to biti pristup EU kako bi skinuli odgovornost sa sebe za izbijanje pandemije koronavirusa, pošto se toliko isplatilo Demokratama u SAD i Englezima u aferi Skripalj, zar ne?

Kada se zvanični Brisel u četvrtak konačno odlučio da zatvori granice EU, Londonski Fajnenšl Tajms objavio je "bombastičnu" priču kriveći "Ruske prodržavne medije" za "veliku kampanju dezinformacija" koje su unele "konfuziju, paniku i strah" na Zapadu i "pogoršavajući situaciju u vezi sa pandemijom koronavirusa"

Njihova priča zasniva se na izveštaju od devet strana koji je izradio odsek za strateško komuniciranje Evropske službe za spoljne poslove, koja u stvari, predstavlja Ministarstvo spoljnih poslova Evropske unije. Oni nisu zvanično komentarisali vest o pisanju Fajnenšl Tajmsa.

Prvo i prvo: "strateško komuniciranje" je birokratski govor za odnose sa javnošću, značeći da ovaj izveštaj- predpostavljajući da je autentičan- je napravljen od strane propagandnog tima ove Evropske službe. Drugo, ovaj termin sadrži generalije, klišee i poštapalice koje su već izlizane tokom "Russiagate" histerije u SAD, prateći navodne pokušaje da se bude "u skladu sa velikom strategijom Kremlja o podrivanju evropskih društava iznutra eksploatišući njihove mane i unutrašnje podele"

To je maltene kao da su pr magovi iz Brisela plagirali rad Džejmsa Komija, Džima Klepera i Džona Brenana iz čuvene američke "obaveštajne procene" kriveći Rusiju za mešanje u američke predsedničke izbore 2016. godine- sve do klevetanja Raša tudej umesto da ponude dokaz.

Nebitno da li ovaj izveštaj čini to ili ne, priča Fajnenšl tajmsa predstavlja, logički privid, koji govori o "lažnim internet nalozima ljudi bliskih Ruskoj vlasti" prenego što su pompezno izneli tekst o potpuno nepovezanoj temi sa RT Spanish, čiji je broj deljenja na društvenim mrežama premašio "čitanost nekih od najvećih medijskih konglomerata na Zapadu",

Kako se usuđuju, kao što bi rekla Greta Tunberg.

Ovo nije prvi put da se Rusija okrivljuje za "dezinformacije" o pandemiji. Američko ministarstvo spoljnih poslova, bilo je opsednuto oko jedne takve teorije zavere baš prošlog meseca. Čini se da je to strategija zapadnih propagandista kako bi skrenuli pažnju sa javne kritike domicilnih vlasti, kao što je Tereza Mej koristila floskulu "vrlo moguće" tokom afere Skripalj kako bi pomerila fokus sa Bregzita ili kada je američki establišment aferu o ruskom mešanju pokušao da iskoristi protiv predsednika Donalda Trampa preko "Russiagate". Čini se kako nije važno što su oba pokušaja bila neuspešna u svojim ciljevima, propaganda će sve uvek preuveličati.

Njihovo insistiranje na povezanosti Raša Tudej sa ruskom vladom zaslužuje posebnu analizu, ali dovoljno je reći da većina Zapadnih kritičara jednostavno ne razume da medijska organizacija, poput ove, pokriva sve vesti o ovoj temi- što pandemija Covid-19 zaista i jeste, bukvalno na globalnom nivou.

Oni koji traže "zabunu, paniku i strah" mogu ih pronaći u obilju govora u njihovih sopstvenih zvaničnika i zdravstvenih eksperata, kao i u svim zapadnim mejnstrim medijskim grupacijama.

Ovde zaista postoji epidemija lažnih vesti o koronavirusu- svedoci smo nedavne histerije o uvođenju zakona o vojnoj kontroli civilnih aktivnosti u SAD- ali su evroskeptici i Fajnenšl tajms ili propustili ili odabrali da ignorišu kako je i to bilo usmereno prema Rusiji.

Potpuno ignorišući svoju nekadašnju retoriku o univerzalnim vrednostima i rešenjima na globalnom nivou, vlade i mediji na Zapadu koriste pandemiju kako bi sakupljali političke poene, prebacujući krivicu na Moskvu kako bi teret sopstvene odgovornosti skinuli sa sebe.

Kao i kod koronavirusa, histerija očito ne poznaje granice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Russia Today)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.