TRAMP OTKRIO ISTINU O KORONAVIRUSU: Zbog ove njegove izjave je CEO SVET NA NOGAMA! SVE JE IZMIŠLJOTINA?!
Objasnio je kako svoje procene temelji na razgovorima sa stručnjacima, Foto: AP

u svom stilu

TRAMP OTKRIO ISTINU O KORONAVIRUSU: Zbog ove njegove izjave je CEO SVET NA NOGAMA! SVE JE IZMIŠLJOTINA?!

Američki predsednik Donald Tramp rekao je na "Fox Njuzu" da situacija, zapravo, nije ni približno tako loša

Objavljeno:

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) saopštila je da je koronavirus značajno opasnija bolest nego što se u početku mislilo i opasnija od sezonskog gripa. Ovo saopštenje podiglo je uzbunu oko ispravne interpretacije informacija.

Stručnjaci WHO-a utvrdili su da broj do sada potvrđenih slučajeva zaraze i smrti u svetu pokazuje da je smrtnost od Covida-19 oko 3,4 posto, što je značajno više nego što se činilo u ranijim danima epidemije. To je čak 34 puta više od stope smrtnosti od gripa, koja se uglavnom kreće ispod 0,1 posto.

Američki predsednik Donald Tramp rekao je na "Fox Njuzu" da situacija, zapravo, nije ni približno tako loša.

Istakao je da je njegov "osećaj" da je stopa smrtnosti, zapravo, tek "delić od 1 posto". Odbacio je tvrdnje o smrtnost WHO-a kao "stvarno lažan broj".

U jednom trenutku izjavio je čak kako je pretnja Covida-19 demokratska izmišljotina, verovatno zato što američki zdravstveni sistem uglavnom nije najbolje pripremljen za epidemije. Osim toga, u većini saveznih država poslodavci ne moraju da pokrivaju bolovanje.

Objasnio je kako svoje procene temelji na razgovorima sa stručnjacima, koji su ga uverili da je stvarna smrtnost značajno manja, jer brojni slučajevi obolelih s blažim simptomima prolaze ispod radara. Drugim rečima, broj zaraženih mogao bi biti mnogo veći pa bi smrtnost koja se dobija deljenjem broja umrlih i broja zaraženih, u stvarnosti mogla biti manja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.