OVAJ GRAFIKON POKAZUJE NEVEROVATAN ZAOKRET U ŠIRENJU KORONAVIRUSA: Menja se situacija u svetu! (FOTO)
Ilustracija, Foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT

zapad na udaru

OVAJ GRAFIKON POKAZUJE NEVEROVATAN ZAOKRET U ŠIRENJU KORONAVIRUSA: Menja se situacija u svetu! (FOTO)

Italija je žarište virusa u Evropi

Objavljeno:

Prve mesece ove godine definitivno je obeležila velika panika usred izbijanja epidemije koronavirusa, koja je počela u kineskom gradu Vuhan.

Nakon Kine u kojoj je do sada registrovano više od 80.000 zaraženih, od čega je 2.943 umrlo, najteže je pogođena Južna Koreja. Zaraženo je više od 4.800 osoba, od čega je 28 umrlo.

U Evropi je najviše obolelih u Italiji, preko 2.000, od čega je 52 umrlo. U Francuskoj je do sada zvanično registrovana 191 zaražena osoba, u Nemačkoj 170, od čega je više od polovine u Severnoj Rajni Vestfaliji. U Hrvatskoj je do sada zabeleženo devet slučajeva: pet u Rijeci, tri u Zagrebu, jedan u Varaždinu. Svi oni su se verovatno zarazili u Italiji.

Tokom jučerašnjeg dana bilo je devet puta više novih slučajeva zaraze van Kine nego u Kini, rekao je predsednik Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus. Zaraženih ima u više od 70 zemalja.

Upravo ovu pojavu pokazuje ovaj grafikon koji se deli na društvenim mrežama:

Razlog opadanja zaraženih u Kini su svakako i oštrije mere koje su uvele kineske vlasti.

Sve osobe koje u Peking dolaze iz Južne Koreje, Japana, Irana i Italije moraće da budu zadržane u karantinu 14 dana, saopštile su nedavno kineske vlasti. Šangaj je ranije najavio da će primorati posetioce koji dolaze iz zemalja sa "relativno ozbiljnom situacijom" u vezi sa virusom da budu u izolaciji dve nedelje, ali nisu imenovane te zemlje..

Bonus video:

(Espreso.co.rs/DW/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.