MIRAŠE, PA TI SI ILI LUD ILI BEZOBRAZAN! Milov POGLAVAR nahvalio USTAŠKOG KARDINALA STEPINCA!
Ilustracija, Foto: Pritnscreen

da li je prokletstvo ?

MIRAŠE, PA TI SI ILI LUD ILI BEZOBRAZAN! Milov POGLAVAR nahvalio USTAŠKOG KARDINALA STEPINCA!

Šizma Istočnog pravoslavlja je najveće prokletstvo u Evropi, poručuje Miraš

Objavljeno:

Za predsednika NVO CPC Miraša Dedeića, Alojzije Stepinac je bio veliki čovek, veliki episkop.

To je u razgovoru za HRT, kazao raščinjeni i prokletstvu predat od Vaseljenskog patrijarha Miraš Dedeić, za biskupa Katoličke crkve u genocidnoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

Alojzije Stepinac je bio kardinal i zagrebački nadbiskup koji je tokom Drugog svetskog rata bio poznat po svojoj saradnji sa Ustašama i otvorenoj podršci koju je pružao u formiranju NDH. Osim toga, podržavao je poglavnika NDH, Anta Pavelića jer je smatrao da Srbi i Hrvati nikako ne mogu da žive u jednoj državi.

„Sve u svemu, Srbi i Hrvati su dva sveta, severni i južni pol, i nikada neće moći da budu zajedno, osim ako se ne dogodi božje čudo. Šizma Istočnog pravoslavlja je najveće prokletstvo u Evropi, čak veće od protestantizma. Tu nema morala, principa, istine, pravde, časti“, napisao je Stepinac u svom izveštaju Vatikanu, od 28. marta 1941. godine, u kojem se jasno odredio prema Srbima i srpskom pitanju u NDH.

Osim toga, Stepinac je kao zagrebački nadbiskup naredio biskupima i sveštenstvu u Hrvatskoj da pokrštavaju srpski živalj u Hrvatskoj, za vreme Pavelićevog režima.

Za svoja zlodela mu je čak sudio i komunistički režim Josipa Broza Tita. Stepinac je neposredno nakon završetka rata, zatražio od komunističkih vlasti u Hrvatskoj da prestanu da hapse i procesuiraju nacističke kolaborante u Hrvatskoj. Komunisti ga hapse 16. septembra 1946. godine, a sude mu 30. septembra

Sud ga je 11. oktobra proglasio krivim za veleizdaju i ratne zločine i osudio ga na 16 godina zatvora, ali je odležao samo pet u zatvrou Lepoglava.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/in4s.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.