CRNOGORSKI MINISTAR POSLAO OZBILJNO UPOZORENJE: Šta TAČNO treba da znače ove njegove reči?
Mevludin Nuhodžić, Foto: printscreen

prenosimo

CRNOGORSKI MINISTAR POSLAO OZBILJNO UPOZORENJE: Šta TAČNO treba da znače ove njegove reči?

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić pozvao je danas pojedine aktere javne scene da zastanu sa retorikom koja uznemirava građane

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić pozvao je danas pojedine aktere javne scene da zastanu sa, kako je rekao, nedobronamernom, neprimerenom i zapaljivom retorikom koja uznemirava građane i doprinosi konfuziji o činjenicama nakon donošenja Zakona o slobodi veroispovesti.

Kako su prenele podgoričke Vijesti, to, međutim, ne znači da ima mesta za zabrinutost, niti da je na bilo koji način ugrožena bezbednosna situacija, u bilo kojem segmentu.

On je dodao da je uveren da nema razloga za brigu jer su institucije države Crne Gore i pozvane i sposobne da štite, kako imovinu tako i lični i integritet svakog građanina.

Nuhodžić je pozvao crnogorske poslenike javne reči da odgovornim odnosom koji zahteva aktuelna situacija, kao i objektivnim informisanjem građana, doprinesu javnom dijalogu koji je neophodan da bi se došlo do rešenja aktuelnog pitanja.

On je dodao da, poštujući iskazivanje odnosa vernika prema rešenjima za koja smatraju da su nepovoljna za konfesiju kojoj pripadaju, svi civilizovani i mirni izrazi nezadovoljstva uživaju punu zaštitu institucija, pre svih policije, koja je dužna da štiti Ustavom zagarantovana ljudska prava, u skladu sa zakonom, pa i pravo na drugačiji doživljaj realnosti.

Nuhodžić je naveo i da su "svi dužni da poštuju državu i njene institucije, njene zakone i koncept građanske multietničke i multikulturne Crne Gore".

"Državu kojoj je najveća vrednost upravo negovanje različitosti na kojima počivaju naša istorija, naše zajedništvo suživota, koje nema alternativu jer nam je Crna Gora jedina država. Nju ne može, niti treba da čuva i uređuje niko van njenih granica, nego samo mi koji smo njeni građani", smatra Nuhodžić.

Kako je naveo, obaveza, u tom smislu, pripada na prvom mestu vlasti, ali i opoziciji i građanima i vernicima.

"Verujem da je započetim dijalogom poslata poruka spremnosti da se razgovara za stolom i argumentima na dobrobit vernika, građana i države Crne Gore. I hoću da verujem da smo, u tome, svi na istoj strani", zaključio je Nuhodžić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.