KRUZER SA BALKANSKIM PUTNICIMA U KARANTINU: Sumnja se da je jedna žena zaražena KORONAVIRUSOM!
Kruzer, Foto: EPA/MASSIMO PERCOSSI

Napeto u italiji

KRUZER SA BALKANSKIM PUTNICIMA U KARANTINU: Sumnja se da je jedna žena zaražena KORONAVIRUSOM!

talijanski kruzer koji trenutno krstari sa 7000 putnika i članova posade, zadržan je uz obalu nakon što je putnik iz Kine pokazivao znakove koronavirusa.

Objavljeno:

Najmanje dva hrvatska državljanina putuju na Kosta Smerladi, kruzeru zadržanom u blizini Rima na kojem se ispituje je li putnica iz Makaa zaražena koronavirusom. Osim hrvatskih putnika, sa njima su i najmanje dva Slovenca.

Kako se nezvanično saznaje, još hrvatskih državljana trebalo je da se danas ukrca na brod, međutim čekaju šta će popodne reći nalazi.

U ambasadi Hrvatske u Italiji, za sad nismo dobili informaciju ima li iko i ko su putnici iz Hrvatske, no da se njih najmanje dvoje nalazi na kruzeru, potvrđeno nam je iz agencija preko kojih putuju.

Nikakvo obaveštenje o hrvatskim putnicima još nema ni Hrvatski zavod za javno zdravlje.

U turisrtičkim agencijama saznajemo da se putnici iz Hrvatske osećaju dobro i čekaju dalja uputstva.

Italijanski kruzer koji trenutno krstari sa 7000 putnika i članova posade, zadržan je uz obalu nakon što je putnik iz Kine pokazivao znakove koronavirusa.

Kruzer Kosta Smeralda trenutno se nalazi u blizini Ćivitavekije, oko 56 kilometara severno od Rima.

Ceo brod stavljen je u karantin nakon što je žena (54) iz Makaa prijavila temperaturu i disajne probleme.

Ona i njen saputnik, za koje se sumnja da bi mogli biti zaraženi koronavirusom, izolovani su i tesirani.

Žena, koja nije identifikovana, kontaktirala je lekare na brodu u sredu uveče te prijavila da ima temperaturu i pati od respiratornih problema - prenosi Dejli Mejl.

Rezultati ispitivanja trebali bi stići danas popodne, a ostalim putnicima zabranjeno je napštati brod dok se ne saznaju rezultati.

Kosta Smeralda potpuno je novi brod koji je pušten u saobraćaj decembra prošle godine za krstarenje Sredozemljem. Krstarenje je započelo 23. januara, a u četvrtak je trebao biti zadnji dan krstarenja.

Od početka putovanja, kruzer se zaustavio u mestima: La Specia, Savona te u Marseilju, Barseloni i Majorci. Brod je bio u toku pristajanja u Ćivitavekiji kad je zaustavljen i izolovan u karantin.

Misli se da se bračni par na kruzer ukrcao u Savonu 25. januara. Istog dana su iz Hong Konga sleteli na aerodrom u Milanu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.