JEDINA HRIŠĆANSKA CRKVA KOJA PODRŽAVA GEJEVE, STRIPTIZETE, MUSLIMANE... Humorističkim porukama okuplja vernike!
Samo neke od teme kojih se dotiču u svojim porukama jesu rasizam, spominju i transrodnu zajednicu kao i muslimane koji žive u SAD-u, Foto: Printscreen

interesantno

JEDINA HRIŠĆANSKA CRKVA KOJA PODRŽAVA GEJEVE, STRIPTIZETE, MUSLIMANE... Humorističkim porukama okuplja vernike!

Hršćane privlače necenzuriranim porukama ispred crkve i sa njima ruše stereotipe o hršćanstvu

Objavljeno:

Crkva u Oregonu vernike privlači necenzuriranim porukama sa kojima ruše stereotipe o hršćanstvu i dokazuju da institucija neke crkve može i na dosetljiv, humorističan način da komunicira sa svojim vernicima.

Clackamas United Church of Christ iz Oregona u SAD-u postala je poznata putem interneta zbog svojih nekonvencionalnih metoda privlačenja vernika.

Hršćane privlače necenzuriranim porukama ispred crkve i sa njima ruše stereotipe o hršćanstvu i dokazuju da institucija neke crkve može i na dosetljiv, humorističan način da komunicira sa svojim vernicima.

Samo neke od teme kojih se dotiču u svojim porukama jesu rasizam, spominju i transrodnu zajednicu kao i muslimane koji žive u SAD-u.

Jedan od njihovih poslednjih saradnji je ona sa striptizetama iz Portlanda i njujorškim umetnicima kako bi skupili novac za decu Misisipija koja su odvojena od svojih porodica ilegalnih imigranata.

Prenosimo vam 10 najboljih nestereotipnih poruka vernicima ove crkve:

1. O Harijet Tabman, afroameričkoj aktivistkinji poznatoj po nadimcima Crni Mojsije, Deda Mojsije i Mojsije Njenog naroda.

2. O transrodnoj zajednici...

3. O imigrantima

4. O islamofobiji

5. O homoseksualcima

6. O rasizmu

7. O razvedenima

8. O Trampu

9. O odlasku na misu

10. O paklu

Bonus video

(Espreso.co.rs/24 sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.