TRAMP JE IZNEO DATUM ZA REŠAVANJE KOSOVSKOG PITANJA! Postavio je svoj ROK
Donald Tramp, Foto: Printscreen/youtube

sad

TRAMP JE IZNEO DATUM ZA REŠAVANJE KOSOVSKOG PITANJA! Postavio je svoj ROK

Kad je reč o sporazumu Beograda i Prištine, Krstić ističe da postoji više modaliteta, a jedan od njih je razgraničenje koje bi, kaže, podrazumevalo i priznanje Kosova od strane Srbije

Objavljeno:

Određivanje juna 2020. godine kao mogućeg roka za postizanje konačnog rešenja pitanja Kosova i Metohije od strane američke administracije indikator je da će biti nastavljeni pregovori Beograda i Prištine, ocenio je danas asistent Fakulteta političkih nauka Milan Krstić i dodao da je očigledno da se Srbija u rešavanju kosovskog problema sve više oslanja na SAD.

foto: AP

Komentarišući medijske navode da predsednik SAD Donald Tramp želi da se kosovski problem reši do juna 2020. godine, kao i izjavu profesora Univerziteta Džon Hopkins Edvarda Džozefa da je rešenje pitanja KiM u rukama predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao najjačeg lidera u regionu, Krstić kaže da iz toga deluje da u SAD postoje informacije koje ukazuju da se dogovor o KiM može postići u narednih godinu dana.

- To je verovatno okviran rok za koji ne mislim da mnogo znači i da je mnogo bitan, ali jeste indikator da se dinamika u pregovorima nastavlja. To da će se uskoro naći rešenje za KiM govori se već godinama, često su postavljani rokovi, ali se ispostavilo da su bili premašivani - rekao je Krstić za Tanjug.

foto: printscreen/kurir.rs

Kako kaže, rok o kojem se spekuliše verovatno je proizašao iz razgovora američkih zvaničnika i sa Beogradom i sa Prištinom.

Upitan kojim bi pritiscima Srbija mogla da bude izložena da bi se došlo do rešenja za KiM, Krstić je izrazio uverenje da će se od Beograda tražiti postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa sa Prištinom što bi, kako kaže, značilo potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma sa Prištinom.

Kad je reč o sporazumu Beograda i Prištine, Krstić ističe da postoji više modaliteta, a jedan od njih je razgraničenje koje bi, kaže, podrazumevalo i priznanje Kosova od strane Srbije.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.