SLAVEN JE POGINUO SINU (15) PRED OČIMA: Užasna tragedija planirara, upao u provaliju duboku 100 METARA!
Uspon je bio baš zahtevan jer put u jednom pravcu traje od šest do osam sati, Foto: Printscreen

tragično

SLAVEN JE POGINUO SINU (15) PRED OČIMA: Užasna tragedija planirara, upao u provaliju duboku 100 METARA!

Samo nekoliko minuta pre kobnog pada u subotu Slavena su fotografirali na vrhu Triglava na 2864 metra nadmorske visine

Objavljeno: 08:58h

Slaven je bio duša od čoveka. Boljeg nisam poznavao. Bio je srce društva, mornarice, stup porodice. Voleo je ljude i društvo. Ne mogu da verujem da ga više nema, priča Zvonimir Perica. S poginulim Slavenom Sučevićem (49) bio je veliki prijatelj.

Samo nekoliko minuta pre kobnog pada u subotu Slavena su fotografirali na vrhu Triglava na 2864 metra nadmorske visine. Prema rečima Zvonimira, nikad nije reskirao i držao se svih pravila uspona. Tog kobnog dana se desetak od 32 člana ekspedicije penjalo na vrh.

Uspon je bio baš zahtevan jer put u jednom pravcu traje od šest do osam sati. Sučević se spuštao sa sinom (15), koji je bio 20-ak metara udaljen od njega, dok je Slaven bio među zadnjima. Prilikom silaska na završetku sajle propao je kamen. Sučević je pao u provaliju duboku 100 metara. Helikopter je stigao za 20 minuta, ali je bilo prekasno.

- Radi se o osiguranom planinarskom putu koji ima sajle i klinove. Svi planinari posedovali su odgovarajuću opremu za osigurani planinarski put i kacige. Vreme ih je poslužilo i dan je bio prekrasan, a Slaven se posebno tome radovao. Na vrh su stigli oko 14 sati. Nakon kraće pauze krenuli su natrag. Između Velikog i Malog Triglava postoji prevoj tzv. kičma. Tačno na početku tog prevoja dogodila se ova tragedija - priča Zvonimir.

Odmah je alarmiran slovenski GSS. Sučeviću, nažalost, nije bilo spasa. Sina su odmah s još jednim našim planinarom, priča Zvonimir, helikopterom spustili do doma u kojemu su boravili. U nedjelju ujutro taksijem su ga odvezli do kuće da bude u krugu najmilijih. Stjepan je inače bio i kapetan Hrvatske ratne mornarice.

Članovi HPD-a Malačka od prijatelja i uvaženog člana izvršnog odbora društva pozdravili su se i na Fejsbuku dirljivom objavom u kojoj su, između ostalog, napisali: “Tuga i bol su preveliki, jednostavno nestvarni"

Bonus video

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.