POLITIČARU UMRLA MAJKA: Kažu da je NAJVIŠE BIO VEZAN ZA NJU!
Milan Bandić, Foto: Dado Đilas

tuga

POLITIČARU UMRLA MAJKA: Kažu da je NAJVIŠE BIO VEZAN ZA NJU!

Njegova majka je danas preminula

Objavljeno:

Uprkos bolesti i poodmakloj dobi ostala je bistra, hercegovačka žena, ona koja drži kuću i koja se brine o celoj porodici. A posebno se brinula o svom Milanu, gradonačelniku Zagreba – tim rečima susedi u Poganoj Vlaci govore o Blagici Bandić, majci Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba sa šest osvojenih mandata. Najsrećniji kod kuće

Ona je danas preminula u 89. godini u mostarskoj bolnici, a kako je rano ostala bez supruga, decu je podizala radeći na polju. A upravo u duhu rada i vere pokojna Blagica odgajala je i svog Milana, što je potvrdila i u knjizi “Ja, Milan”.

– Svom sam Milanu govorila: moli Hrista svako jutro i veče, misli na njega i kad jedeš i kad spavaš, nemoj mu okrenuti leđa i on te nikada neće ostaviti – govorila je Blagica.

Kako je rasla Bandićeva moć, tako je rasla i briga majke Blagice pa bi svaki put, kad bi je ekipa Večernjaka posetila u njenoj porodičnoj kući u Poganoj Vlaci, pustila koju suzu za svojim neumornim Milanom. Najviše je volela kada je poseti.

– Zna da dođe nenajavljeno, samo me iznenadi, nikad ne zna koliko će ostati, puno radi, uvek je bio takav. Najsrećniji je kada dođe kući, uđe, skine cipele, legne tu na kauč, pa kaže: “Mama, napravi mi pure i žbuna”, to voli još otkad je bio dete – govorila je majka o svom sinu. Često ju je citirao

A koliko je Bandić cenio Blagicu, najbolje se može videti iz toga koliko ju je puta citirao.

U svakoj prigodi izvadio bi “iz rukava” pokoju mudru reč koju mu je ranije uputila njegova majka, znao je da kaže da odgovara samo Bogu i njoj, a kad je za 60. rođendan na poklon dobio njen portret, rasplakao se.

– Moja majka je prekrasna, najbolja i najzaslužnija za sve što sam napravio u životu i ja mogu samo da joj kažem hvala – govorio je Bandić.

Sahrana će biti preksutra u 17 sati na mesnom groblju Pogledača-Pogana Vlaka, a osim Milana Bandića, koji se zaputio prema Hercegovini, doći će i njegov brat Drago te sestra Tonka.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.