MISTERIOZNA SMRT MLADOG PARA KOJI SE UPOZNAO NA BALKANU: Policija traži pomoć, NIKO NE ZNA ŠTA SE DESILO!
Zaljubljeni par, Foto: Printscreen / Facebook

tragedija

MISTERIOZNA SMRT MLADOG PARA KOJI SE UPOZNAO NA BALKANU: Policija traži pomoć, NIKO NE ZNA ŠTA SE DESILO!

Još nije jasno je li par bio nečija meta ili su žrtve slučajnog čina nasilja, izvestila je policija

Objavljeno:

Kanadski istražitelji zatražili su pomoć javnosti u pronalasku bilo kakve informacije koja bi rasvetlile smrt mladoga para koji je putovao kroz Britansku Kolumbiju, pokrajinu poznatu po atraktivnim planinskim masivima smeštenu na zapadu Kanade.

Chynna Noelle Deese (24) iz Severne Karoline i njen dečko Lucas Robertson Fowler (23) iz Australije pronađeni su mrtvi u ponedeljak ujutru uz autoput 97, u blizini njihovog Chevrolet kombija iz 1986. godine.

Još nije jasno je li par bio nečija meta ili su žrtve slučajnog čina nasilja, izvestila je policija.

- U ranoj fazi istrage utvrđeno je da su okolnosti njihove smrti sumnjive te je pozvana u pomoć policija iz drugih okruga, rekla je glasnogovornica policije Janelle Shoihet.

Fowler i Deese su identifikovani u četvrtak, tri dana nakon što su pronađena njihova tela. Prema pisanju australijskih medija, koji prenose izjavu brata Amerikanke, njihove povrede bile su toliko strašne da je policija porodicu izvestila da pogreb s otvorenim kovčegom neće biti moguć.

Policija traži pomoć putnika koji su se kretali tim autoputem između nedelje i ponedeljka, a posebno ih zanimaju vozači koji imaju kameru za snimanje vožnje.

Sheila Deese, majka ubijene devojke, izjavila je za lokalnu TV postaju da je njena ćerka s dečkom planirala proći nacionalne parkove u Kanadi, a put su trebali da završe na Aljasci, u SAD-u. Pre nego što su ubijeni, njihov se kombi pokvario, dodala je.

- Bila je srećna, bila je jako srećna i to mi pruža utehu, rekla je majka ubijene devojke referirajući se na njihov zadnji razgovor.

Porodica Lucasa Fowlera je preko australijske policije uputila poruku.

- Uništila nas je ova vest. Strašno je izgubiti nekoga ko je živeo život punim plućima. Bio je mlad i pun energije, uživao u životu. Okrutna je činjenica da je i njegova prekrasna devojka izgubila život u ovom nasilnom događaju, poručili su.

Chynna i Lucas su se upoznali u Hrvatskoj 2017. u jednom hostelu i otada putuju svetom zajedno, rekao je British Deese, brat ubijene devojke za Charlotte Observer.

- Bili su jako zaljubljeni, Upoznali su se na putovanju i nastavili su zajedno putovati, voleli su to.

Mladi Australac nedavno je počeo da radi na jednoj farmi u Britanskoj Kolumbiji, a Deese je planirala onde da provede nekoliko nedelja.

Kanadska policija tvrdi da ovaj slučaj dvostrukog ubistva nije povezan sa nijednim drugim slučajem niti da postoji povećani rizik za sigurnost građana.

(Espreso.co.rs / jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.