PRONAĐENO SUZANINO TELO NA KRITU: Uzrok smrti je MISTERIJA!
Naučnica pronađena mrtva, Foto: The University of Dresden Biotechnology Center

prenosimo

PRONAĐENO SUZANINO TELO NA KRITU: Uzrok smrti je MISTERIJA!

Grčke vlasti saopštle su da su posmrtni ostaci Suzanne Eaton, 59-godišnjeg biologa Instituta Mak Planck na Univerzitetu u Drezdenu u Njemačkoj, otkriveni u pećini u Chanii na Kritu u ponedeljak veče

Objavljeno: 10:14h

Posle nedelju dana bezuspešnih pretraga, američka naučnica koja je prošle nedelje nestala na grčkom ostrvu Kritu pronađena je mrtava. Uzrok smrti ostaje nejasan.

Grčke vlasti saopštle su da su posmrtni ostaci Suzanne Eaton, 59-godišnjeg biologa Instituta Mak Planck na Univerzitetu u Drezdenu u Njemačkoj, otkriveni u pećini u Chanii na Kritu u ponedeljak veče, izveštavaju lokalni mediji. Naučnica je otputovala na ostrvo da prisustvuje konferenciji u Pravoslavnoj akademiji u selu Kolimbari, a zadnji put je viđena 2. jula.

Smatra se da je Eaton nestalo tokom rutinskog trčanja, navodi se na Facebook stranici koju je postavila njena porodica, pod naslovom "U potrazi za Suzanne." Članovi porodice su rekli da su Eatonov pasoš, telefon, novčanik i druge stvari pronađeni u njenoj sobi u Pravoslavnoj akademiji, a da joj nedostaju samo patike. "Zbog teškog terena i ekstremne vrućine, verujemo da je najverovatnija mogućnost da je Suzanne tražilamesto da se zakloni i da je negde pala", kažu na Facebook stranici. Ženski poslodavac, Institut Mak Planck, koji je ranije ponudio nagradu od 50.000 eura za informacije o Eatonu, potvrdio je u ponedjeljak da su pronađeni ostaci naučnice, ali da je istraga o tome što se dogodilo u toku.

Pripadnici tima za traganje i spašavanje stoje iza policijskog kordona oko područja gde su otkriveni ostaci Suzanne Eaton, 9. jula 2019. godine. "Sa ogromnom tugom i žaljenjem najavljujemo tragičnu smrt našeg najdražeg prijatelja i kolege", navodi se u saopcšenju instituta. “Vlasti još nisu završile istragu u vezi sa događajima koji su se mogli desiti u utorak popodne, 2. jula, i mi ćemo vam dostaviti dodatne informacije kada primimo informacije. Duboko smo šokirani i uznemireni ovim tragičnim događajem.” Eaton je doktorirala iz mikrobiologije na Univerzitetu Kalifornija u Los Anđelesu 1988. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.