IRAN JE SPREMAN ZA RAT! Nova izjava njihovog ministra uplašila SAD, Bliski istok će GORETI!
Abas Arakči, Foto: Youtube printscreen

RATNA RETORIKA

IRAN JE SPREMAN ZA RAT! Nova izjava njihovog ministra uplašila SAD, Bliski istok će GORETI!

Teheran je u više navrata upozoravao SAD na izazivanje konflikta

Objavljeno:

Iran je spreman je za rat sa Sjedinjenim Državama, ali se nada da se tenzije između dva naroda mogu rešiti dijalogom, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova zemlje.

- Nadamo se da možemo započeti dijalog, ali smo spremni za rat - izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Abas Arakči za RIA Novosti.

On je naglasio da je Iran svestan “određenih elemenata” s američkom vladom koja se zalaže za rat s Iranom, iako bi takav sukob bio “katastrofalan” za celi Bliski istok.

- Znamo da postoje određeni elementi i ljudi koji pokušavaju da guraju Sjedinjene Države da ratuju sa Iranom zbog njihovih sopstvenih ciljeva. Međutim, nadamo se da će mudrost preovladati u Vašingtonu - rekao je on.

Teheran je u više navrata upozoravao SAD na izazivanje konflikta, tvrdeći da Iran nije bio zastrašen sve neprijateljski oštrom retorikom i vojnim stavom Vašingtona.

Međutim, Teheran je uvek tvrdio da ne traži rat. U nastojanju da ublaži situaciju, Iran je tražio dijalog sa svojim susedima.

Govoreći sa ministrom spoljnih poslova Katara u Dohi u utorak, Arakči je izrazio svoju "spremnost zemlje da uđe u dijalog između zemalja Zaliva i Irana u pogledu stabilnosti i sigurnosti u regionu."

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.