MISLIO SAM DA JE TERORISTIČKI NAPAD! Balkanac iz Pariza otkrio šta se dešavalo za vreme POŽARA, za sve krivi vlast!
Požar je progutao katedralu, Foto: EPA/IAN LANGSDON

notr dam u plamenu

MISLIO SAM DA JE TERORISTIČKI NAPAD! Balkanac iz Pariza otkrio šta se dešavalo za vreme POŽARA, za sve krivi vlast!

U trenutku požara u katedrali Notr Dam bio je na predavanju, udaljen oko dva kilometara od katedrale

Objavljeno:

Kristijan Radaković (37) Zagrepčanin je koji poslednjih 11 godina živi i radi u Parizu.

U trenutku požara u katedrali Notr Dam bio je na predavanju, udaljen oko dva kilometara od katedrale, a vest ga je šokirala.

- Prvo sam pomislio da se radi o terorističkom napadu, s obzirom na to da nam je to već postala svakodnevica. Ali, onda sam čitajući video o čemu se radi. Nažalost, moram reći da je to samo nebriga vlasti za kulturno dobro koja se možda mogla izbeći. Očito je da crkva nije imala dovoljno novaca za obnovu, a vlast nije bilo briga - kazao je Radaković za "Jutarnji".

Inače, Kristijan je pre 11 godina, kad je došao u Pariz, šest godina radio kao turistički vodič i u sklopu turističkog razgleda grada gotovo svakodnevno je vodio turiste upravo u katedralu Notre Dam.

- To je neverovatno. Meni je posebno teško pala ova vest jer osim što sam svakodnevno ulazio u nju, do nedavno sam i živeo u blizini. Prolazio sam uz nju svaki dan i sad je više nema. To je žalosno kako neke stvari uzimamo zdravo za gotovo - kazao nam je Kristijan.

- A ja se bojim kako će to izgledati i hoće li se uopće išta spasiti. Pitam se ko će ju obnoviti, za koliko i kada? Nažalost, mislim da je sve gotovo jer se radi o potpuno drvenoj konstrukciji koja će teško preživeti vatru. Osim toga, u njoj je puno umetnina koje će nestati - kipovi, vitraži iz 13. veka...- kaže Radaković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.