HAPSE DŽULIJANA ASANŽA? Uskoro ga IZBACUJU IZ AMBASADE EKVADORA, već su napravili dogovor!
Asanž živi u ambasadi od 2012. godine, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

VELIKI POTRES

HAPSE DŽULIJANA ASANŽA? Uskoro ga IZBACUJU IZ AMBASADE EKVADORA, već su napravili dogovor!

Vikiliks je objavio niz tvitova u kojima su saopštili da će njihovog osnivača izbaciti nakon sedam godina boravka u ambasadi

Objavljeno: 10:12h

Džulijana Asanža će izbaciti iz ambasade Ekvadora "narednih sati ili dana", javlja Vikiliks.

Vikiliks je objavio niz tvitova u kojima su saopštili da će njihovog osnivača izbaciti nakon sedam godina boravka u ambasadi.

Nakon objava, ispred ambasade Ekvadora u Londonu počeli su da se okupljaju demonstranti. Osoblje ambasade u kojoj Asanž boravi od 2012. godine odbilo je da komentariše navode Vikiliksa.

Asanž je tražio azil u amasadi kada je optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje žene u Švedskoj. Međutim, u poslednje vreme pojavili su se izveštaji da je ambasada ove zemlje iz Južne Amerike "umorna" od njegovog boravka, kao i da je prekršio pravila svog azila.

- Visko rangirani izvor unutar ekvadorske ambasade rekao je da će Džulijan Asanž biti izbačen u narednim 'satima ili danimana' koristeći off-shore skandal kao izgovor - i da već ima sporazum sa Velikom Britanijom za njegovo hapšenje - napisali su iz Vikiliks na Tviteru.

Dva sata kasnije dodali su da imaju "sekundarnu potvrdu iz drugog izvora na visokom nivou unutar ekvadorske države" da će Asanž biti izbačen uskoro. Vlada Ekvadora izjavila je da nikada nisu komentarisali "glasine".

Vikilis smatra da je optužnica za silovanje protiv Asanža nameštena kako bi ga mogli izručiti u SAD, gde bi bio uhapšen zbog objavljivanja poverljivih informacija na svom sajtu.

Ispred ambasade Ekvadora u Londonu aktivisti su svetlećim lampicama napisali "Bez izbacivanja". Policija patrolira tim krajem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.