ERDOGAN PONOVO OSVOJIO VEĆINU TURSKIH GRADOVA: Rezultat se lomi u Istambulu i Ankari!
Redžep Tajp Erdogan, Foto: Profimedia

za ostale neizvesno

ERDOGAN PONOVO OSVOJIO VEĆINU TURSKIH GRADOVA: Rezultat se lomi u Istambulu i Ankari!

U Turskoj su održani lokalni izbori

Objavljeno:

Glavna bitka za glasove vodi se u Istanbulu i Ankari, a prema prvim rezultatima u Ankari vodi kandidat opozicije dok u Istanbulu kandidat vladajuće partije.

U izveštaju se navodi da kandidat AКP-a u najvećem turskom gradu Istanbulu vodi sa 51,8 odsto nakon polovine prebrojanih glasova.Glavni opozicioni kandidat Republikanske narodne partije imao je 45,8%.

Vladajuća AКP je takođe vodila u glavnom gradu Ankari sa 51.6 posto glasova nakon što je otvoreno 22,5 odsto glasačkih listića, navodi NTV.

Međutim, poslednje informacije pokazuju da se izborni rezultat u Ankari lomi i da opozicioni kandidat preuzima vođstvo nad kandidatom vladajuće partije, javio je Rojters.

Posmatrači ističu da su izbori ključni test popularnosti turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i njegove Partije pravde i razvoja, u vreme oštrog privrednog pada u zemlji.

Analitičari ocenjuju da će u slučaju dobrog rezultata Erdogan pojačati kontrolu nad Parlamentom i lokalnim samoupravama, a u suprotnom, bi njegova 16-godišnja vladavina mogla da bude ozbiljno uzdrmana.

Bonus video

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.