ZBOG METKA AMPUTIRALI JOJ RUKE I NOGE, A ONDA JE DOBILA RAK: Ona je NAJVEĆI BORAC NA SVETU!
Džuli Dombo (63) iz Kanzasa stradala je kao žrtva pucnjave u pljački i ostala bez ruku inogu, Foto: Facebook

sudbina

ZBOG METKA AMPUTIRALI JOJ RUKE I NOGE, A ONDA JE DOBILA RAK: Ona je NAJVEĆI BORAC NA SVETU!

Njen život nepovratno se promenio 2015. godine

Objavljeno:

Džuli Dombo (63) iz Kanzasa stradala je kao žrtva pucnjave u pljački 2015. godine. Zbog metka u plućima, ruke i noge su joj ostale bez kiseonika, pa su morali da ih amputiraju. Dve godine posle dobila je rak dojke. - Kupala me je ćerka koja je primetila kvržicu na dojci. Odmah smo otišli lekaru. Biopsija je potvrdila da je reč o raku dojke. Nisam mogla da verujem posebno nakon svega što sam prošla. Bože, zašto mi to radiš? Zar i rak? No, pomislila sam kako je Bog bio uz mene tokom amputacija, pa će biti uz mene i u borbi s rakom, kazala je ona novinarima.

Njen život nepovratno se promenio 2015. godine. Nakon šetnje stala je pored prodavnice s elektronikom kako bi popravila mobilni pre nego što se vrati kući. Stajala je blizu vrata ne znajući da naoružani pljačkaš upravo od službenika traži novac. Muškarac je zapucao prema njoj i pogodio je više puta u ruku i u prsa, konkretnije u pluća. To je prekinulo dovod kiseonika do ekstremiteta.

Džuli u kuhunji sa bioničkim rukama
Džuli u kuhunji sa bioničkim rukama foto: Facebook

- Pala sam na pod i samo sam razmišljala kako ne želim da umrem- prisetila se, a prenosi Daily Mail.

Odvezli su je hitno u bolnicu. Bila je u komi šest dana. Probudila se, a tada je shvatila da je na respiratoru i da su joj ruke i noge potpuno crne. Odmah joj je bilo jasno kakva je situacija i pitala se ima li nade da lekari uspeli da joj spasu ruke i noge. Članovima porodice lekari su pojasnili kako je nedostatak kiseonika oštetio tkivo ruku i nogu te nema drugog izbora nego da amputiraju sva četiri uda. Pljačkaš je pobegao s mesta zločina, no kasnije su ga pronašli i uhapsili.

U januaru 2016. godine osudili su ga na 31 godinu zatvora. Dombo je u bolnici provela govoto četiri meseca. Prolazila je fizikalne terapije na kojima je učila kako živeti sa svojim novim telom, upravljati životom iz kolica te koristiti proteze. Njena osigiravajuća kuća, Blue Cross Blue Shield of Kansas, odbila joj je da joj platiti par bioničkih ruku.

Džuli sa bioničkim rukama
Džuli sa bioničkim rukama foto: Facebook

U obrazloženju su napisali da je reč o luksuzu. Zato su donatori prikupili potreban iznos od oko 260.000 dolara pa je oko Božića 2016. godine uspela da kupiti bioničke ruke. To joj je olakšalo život, jer je konačno mogla samostalno da uzima predmete, da se očuče, ode u WC, čak je mogla da vozi automobil. Ali , samo godinu dana posle dobila je dijagnozu raka dojke. Dombo je na Facebooku otkrila da je išla na radioterapiju od jula, a prošle nedelje primila je poslednju hempoterapiju. Podijelila je svoju fotografiju na kojoj zvoni na zvonu u bolnici, čime mnogi pacijenti obežavaju kraj lečenja i pobedu nad opakom bolešću.

Džuli u bolnici  posle terapije
Džuli u bolnici posle terapije foto: Facebook

Ispod zvona je kratak tekst koji govori o svim ljudima koji su zvonili. Počela sam da mislim na sve te ljude, preživele borce i preplavile su me emocije. Bilo je jako emotivno zvoniti, ali bio je to jako dobar osjećaj - zaključila je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.