STRAVIČNA KATASTROFA UDARILA NA RUSIJU: Pao ogroman meteorit u Habarovski kraj! Sledi im VANREDNO STANJE!? (VIDEO)
Meteorit je bio ogroman, ako je mogao da prekrije korito reke slojem visokim 40 metara, Foto: Printscreen/Youtube

apokaliptične scene

STRAVIČNA KATASTROFA UDARILA NA RUSIJU: Pao ogroman meteorit u Habarovski kraj! Sledi im VANREDNO STANJE!? (VIDEO)

Prema dostupnim podacima, korito reke Bureje zatrpano je na mestu udaljenom oko 70 kilometara od najbližeg naselja Čekunda 

Objavljeno: 24.12.2018. 18:50h
  • 72

Pre nekoliko dana u Habarovski kraj Rusije pao je veliki meteorit, koji je prilikom pada zakačio vrh vulkana i srušio se u korito reke. Vlasti ne isključuju mogućnost uvođenja vanredne situacije, saopštio je rukovodilac Verhnjeburejinskog rejona Aleksej Maslov.

„Sudeći po svemu, meteorit je bio ogroman, ako je mogao da prekrije korito reke slojem visokim 40 metara. Na lice mesta su upućene dve grupe: jedna iz Verhnjeburejinskog rejona, a druga iz Amurske oblasti. One imaju satelitski telefon i dozimetre za utvrđivanje nivoa radijacije. U Burejskoj hidroelektrani nekoliko dana se beleži smanjeni dotok vode u veštačko jezero, a stručnjaci nisu mogli da utvrde uzrok toga. Nadam se da će grupe uskoro stići na lice mesta i da ćemo dobiti detaljnije podatke”, izjavio je Maslov za portal «Habarovskiй kraй segodnя».

Prema dostupnim podacima, korito reke Bureje zatrpano je na mestu udaljenom oko 70 kilometara od najbližeg naselja Čekunda. O tome je obavešten ministar za vanredne situacije Rusije.

Maslov je istakao da će, u slučaju da meteorit preusmerava vodu iz reke, zbog čega može doći do poplave, biti proglašeno vanredno stanje.

U procenu situacije uključeni su i sateliti iz svemira.

Na internetu su takođe objavljeni snimci sa lokacije pada meteorita. Prema rečima autora snimka, nebesko telo je formiralo džinovsku branu koja bi mogla da blokira protok vode u reci. 

 

Bonus video

(Espreso.rs/RUSSIA BEYOND)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media