NESUĐENI PREDSEDNIK AMERIKE PREDVIĐA NOVU STRAŠNU EKONOMSKU KRIZU: Volstrit će PASTI, KINEZI će nas PROGUTATI
Da li je nova SEKA na pragu?, Foto: Stock Thinstock

mračna predviđanja

NESUĐENI PREDSEDNIK AMERIKE PREDVIĐA NOVU STRAŠNU EKONOMSKU KRIZU: Volstrit će PASTI, KINEZI će nas PROGUTATI

Krah može biti gori nego 1929. godine

Objavljeno:

Američki političar Ron Pol upozorio je da bi pad deoničarskog tržišta ove godine mogao da bude najava epskog kolapsa privrede.

Taj kolaps bi mogao da se dogodi i pre nego što to investitori misle.

Prema rečima bivšeg republikanskog predsedničkog kandidata, Volstrit će postati sve ranjiviji, što će izazvati stanje u privredi slično Velikoj depresiji.

- Jednom kada se pokaže da se tržište bikova (intenzivnog rasta i investiranja u deonice) neće nastaviti, ljudi će da požure prema izlazima (rasprodaji deonica). Krah može biti gori nego 1929. godine - izjavio je Pol u intervjuu za CNBC. Spomenute 1929. godine američka berza je počela da pada, sve do 90 odsto, a američka privreda se strmoglavila. Ron Pol upozorava već godinama da je pad Volstrita neizbežan, a trenutno predviđa dalji pad deoničarskog tržišta za 50 odsto. Američko-kineski trgovinski rat za njega predstavlja sve veći faktor rizika za privredu. - Nisam optimističan da će problem uvedenih carina moći odmah da se reši. Mislim da će se carine zadržati. Carine su porezi - naveo je Pol. Kao uzrok svih problema on navodi nepromenjenu politiku Centralne banke SAD, koja je 2008. godine dovela do krize. Njeno olakšavanje zaduživanja dovelo je do "najvećeg balona u istoriji čovečanstva".

BONUS VIDEO:

SRPSKA POLICIJA U AKCIJI, UHAPŠENA DVOJICA DILERA: Pogledajte šta su sve pronašli prilikom pretresa automobila i stana osumnjičenih (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.