TRAMP PRIHVATIO OSTAVKU DRŽAVNOG TUŽIOCA: Sešons već neko vreme nije imao najsjajniji odnos sa predsednikom!
Američki predsednik Donald Tramp, Foto: AP

povukao se sa dužnosti

TRAMP PRIHVATIO OSTAVKU DRŽAVNOG TUŽIOCA: Sešons već neko vreme nije imao najsjajniji odnos sa predsednikom!

U pismu koje je poslato Trampu Sešons je, između ostalog naveo i: "Kao što ste tražili, podnosim ostavku"

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp prihvatio je večeras ostavku državnog tužioca SAD Džefa Sešonsa.

U pismu koje je poslato Trampu Sešons je, između ostalog naveo i: "Kao što ste tražili, podnosim ostavku". Takođe, on je preuzeo zasluge za skoro smanjenje porasta nasilnih zločina, ali i za čvrst stav koji je ispoljio prema osobama koje ilegalno borave u SAD, kao i bandama.

Američki predsednik je na Tviteru napisao da će novi vršilac dužnosti državnog tužioca biti šef Sešnsovog kabineta, Met Viteker, te da će trajna zamena naknadno biti nominovana: "Zahvaljujemo se državnom tužiocu Džefu Sešonsu za njegov rad i želimo mu sve najbolje".

Inače, u SAD državni tužilac je na čelu ministastva pravde, a Sešons je ranije vršio dužnost i senatora za Alabamu, te je bio jedan od najranijih pristalica Trampa. Uprkos tome, on skoro momentalno postao deo mnogih kontroverzi nove američke Vlade, a i već neko vreme nije imao najsjajniji odnos sa predsednikom zbog istrage vezane za Rusiju.

Tramp je nekoliko puta javno napadao Sešonsa, uključujući i agresivne objave na Tviteru, nakon što se državni tužilac u martu prošle godine, samo dva meseca kako je Tramp postao predsednik, povukao iz istrage u rusko mešanje u američke izbore koji su održani 2016.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.