JA SAM DEO OTPORA PROTIV TRAMPA! Osvanuo zapaljiv tekst NEPOZNATOG zvaničnika protiv predsednika - spremaju mu IMPIČMENT!
Foto: EPA / Alex Edelman

izdaja?

JA SAM DEO OTPORA PROTIV TRAMPA! Osvanuo zapaljiv tekst NEPOZNATOG zvaničnika protiv predsednika - spremaju mu IMPIČMENT!

Tramp je odmah reagovao, nazvavši "pravom sramotom" takav "kukavički tekst"

Objavljeno:

Anonimni visoki zvaničnik američke administracije upozorio je na "amoralnost" i "plahovito" rukovođenje predsednika Donalda Trampa u nepotpisanom članku koji je objavio Njujork Tajms.

Tramp je odmah reagovao, nazvavši "pravom sramotom" takav "kukavički tekst", prenosi AP.

Pisac teksta, koji za sebe tvrdi da je deo "otpora" Trampu, ali ne sa levice, navodi da su se "mnogi koje je Tramp imenovao zarekli da će učiniti ono što mogu kako bi se očuvale naše demokratske institucije, istovremeno ometajući Trampove pogrešne i zalutale impulse sve dok on ne bude van vlasti".

List je opisao autora nepotpisane kolumne kao "visokog zvaničnika u Trampovoj administraciji".

On je takođe napisao i da su saradnici Trampa svesni predsednikovih mana i da "pokušavaju da učine ono što je ispravno čak i kada Donald Tramp to neće". Kaže i da se slaže sa političkim ciljevima Trampove kancelarije, ali da se ti ciljevi ostvaruju bez učešća predsednika, i nikako ne njegovom zaslugom.

Nepoznati autor navodi i da se Trampov mandat odvija "u dve trake" - da Tramp sam često naginje ka diktatorima i autokratnim ličnostima poput Kim Džong-una i Vladimira Putina, ali da ga "odrasli u sobi" obuzdavaju i dozivaju pameti.

U tekstu se čak pominje da se u administraciji predsednika "šuška" i o pokretanju impičmenta, pošto Tramp nije sposoban da obavlja svoje dužnosti kako treba. Ipak, do toga verovatno neće doći, jer kako sam autor navodi, "niko ne želi da bude deo ustavne krize".

Na internetu su se već pojavile implikacije da iza teksta stoji bivši potpredsednik Majk Pens.

Majk Pens
Majk Pens foto: EPA / Mark Wilson

Novi napad na Trampa dolazi posle objavljivanja knjige legendarnog novinara Boba Vudvarda o administraciji sadašnjeg predsednika, u kojem je naveo da se u Beloj kući sprema "državni udar" pošto Trampovi saradnici namerno skrivaju ključna dokumenta od njega pre nego što ih uopšte vidi.

Za sada nije poznato da li će Bela kuća preduzeti korake da pokuša da otkrije ko je autor teksta u Njujork Tajmsu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC.com/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.