Policajac koji je silovao bebu osuđen je na 16 godina zatvora nakon što su ga kolege uhvatile u tom činu
Foto: Printscreen/youtube

užas

Policajac koji je silovao bebu osuđen je na 16 godina zatvora nakon što su ga kolege uhvatile u tom činu

Do razotkrivanja Robertovog zločina dovelo je hapšenje drugog pedofila

Objavljeno:

Policajac je osuđen na 16 godina zatvora, zbog silovanja bebe. Policijskog službenika Dina Robertsa (48), uhvatile su kolege nakon što je snimio kako obljubljuje dete, pre nego što je snimak poslao drugim pedofilima.

Do razotkrivanja Robertovog zločina dovelo je hapšenje drugog pedofila, advokata Džona Gesa, koji je detektive navodio do "svojih kolega". Par je planirao da snima obljubljivanje dece i da ih deli sa svojim "kolegama" pedofilima, saznaje Cardiff Crown Court.

Sada već bivši policajac prizao je krivicu za silovanje, seksualno zlostavljanje dece, ali i za posedovanje i distribuciju neprimerenih fotografija dece.

Na sudu, majka Robertsove žrtve rekla je: "Nikada neću moći da zaboravim kucanje na moja vrata i kako mi se u tom trenutku svet ruši. Bilo je isto kao da je udaren autobusom. Uvek ćemo morati da živimo sa posledicama."

Nakon što je izrekao kaznu Robertsu, sudija je rekao: "Žrtva je jako ugrožena pre svega zbog izuzetno mlade starosne dobi. Ova žrtva bila je potpuno bespomoćna, nije mogla da se brani, iako snimak pokazuje da je bila budna, te da je bila u nelagodnom položaju."

Robertsov "saradnik" i advokat Velške vlade, osuđen je na 26 godina zatvora zbog seksualnih zločina nad decom.

Istraga je, takođe, dovela do hapšenja i u inostranstvu.

Nakon izricanja presude Robertsu i Gesu, detektiv Vendi Gunej je rekao: "Današnje kazne odražavaju težinu zločina koji je počinjen. Dva lica koja su načinila strašnu zloupotrebu dece, konačno su izvedena pred lice pravde."

- Istraga je otkrila izuzetno uznemirujuće dokaze o zlostavljanju dece, a priznanje krivice optuženih poštedilo je porotu gledanja dokaza, što bi zasigurno bilo traumatično iskustvo.

- Ovim danas ne završava se naša istraga, radićemo idalje na identifikaciji drugih žrtava ili svedoka i tražićemo da pravda bude zadovoljena.

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.