ŠUMSKI POŽARI BESNE U GRČKOJ: EVAKUISANA tri naselja i ZATVOREN deo auto-puta! ATINA NA UDARU VATRENE STIHIJE (FOTO)
Foto: Youtube / Printscreen

sve gori

ŠUMSKI POŽARI BESNE U GRČKOJ: EVAKUISANA tri naselja i ZATVOREN deo auto-puta! ATINA NA UDARU VATRENE STIHIJE (FOTO)

Sa obe strane Atine besne šumski požari u kojem su spaljene kuće, stanovništvo je u stahu, a dečji kampovi su i isto evakuisani tako da je nebo nad Atinom dobilo narandžastu boju

Objavljeno:

Prvi požar je danas bio u borovoj šumi planinama Geraneja blizu obalskog naselja Kineta na 50 kilometara zapadno od Atine, na području između glavnog grada Grčke i Korinta.

Protiv ove vatrene stihije se bori oko 150 vatrogasaca dok im iz vazduha pomažu pet aviona koja ispuštaju vodu i sedam helikoptera pomažu iz vazduha.

Grčke vlasti su objavile da je ovo treći požar koji je izbio u južnom delu ostrva Krit i da je zbog toga najviše stradalo poljoprivredno zemljište.

Premijer Grčke Aleksis Cipras se trenutno nalazi u Mostaru ali konstantno prima informacije o požarima i u stalnoj je komunikaciji sa ministrom za civilnu zaštitu Nikosom Toskasom, koji je izjavio da ovi požari "nisu uopšte tako naivni" i da je posebno težak onaj u Kineti.

Vatrogascima situaciju otežava vetar koji često menjanju pravac, a zbog požara je zatvoremno oko dvadeset kilometara odeljka dva auto-puta koji pšovezuje Peloponez sa centralnom Grčkom, a vidljivost je svedena na samo nekoliko metara.

AP navodi da je drugi veliki požar izbio tokom popdnevnih sati u oblasti Penteli severoistočno od Atine.

Bonus video

Pitali smo građane koji bi organ dali šefu poslaničke grupe Martinoviću (ESPRESO ANKETA)

(Espreso.co.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.