SOROŠ ZA DESNIČARE: Bivši TRAMPOV STRATEG ima ideju koja će biti veoma OPASNA za budućnost EU!
Foto: AP

STIV BENON

SOROŠ ZA DESNIČARE: Bivši TRAMPOV STRATEG ima ideju koja će biti veoma OPASNA za budućnost EU!

On želi da ujedini "desničarske sile političkog spektra".

Objavljeno:

Nekadašnji strateg američkog predsednika Donalda Trampa Stiv Benon želi da ujedini evropsku desnicu do izbora za Evropski parlament sledeće godine, piše američki portal Politiko.

Benon koji je bio i šef kabineta planira da u Briselu osnuje fondaciju koja bi podržavala desničare, a kako je rekao u intervjuu za Dejli bist, on želi da ujedini "desničarske sile političkog spektra".

- Svi se slažu da su naredni izbori (za Evropski parlament) u maju izuzetno važni i trebalo bi da budu prilika za prvi pravi otpor kontinenta onima koji prave žurke u Davosu. To ce biti neverovatno važan momenat za Evropu - rekao je Benon.

Organizacija, koja će biti nazvana "Pokret" služiće kao centralni izvor za sva istraživanja, pomoć u pružanju poruka biračima.

Sedište organizacije biće u Briselu i nju bi trebalo da formiraju stručnjaci koji ce pružati podršku populističkim i desničarskim partijama širom Evrope.

Benon je održao seriju sastanaka u vezi tog projekta, prošle nedelje, u vreme kada je Tramp posetio Evropu.

- Bili su tako uspešni da ćemo početi sa okupljanjem ekipe. Imaćemo i samostalne nacije sa njihovim ličnim identitetima, njhovim ličnim granicama - rekao je Benon.

Prema njegovim rečima, on bi mogao da odbije pojedine evropske stranke da se pridruže njegovoj mreži navodeći da nije cilj "da se svaka etno-nacionalistička partija uključi u mrežu".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.