POLITIČAR JE SLIKAO SELFI, A MUŠKARAC MU JE PRIŠAO SA LEĐA: Onda se odigrao ISTINSKI UŽAS! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

HOROR U MEKSIKU

POLITIČAR JE SLIKAO SELFI, A MUŠKARAC MU JE PRIŠAO SA LEĐA: Onda se odigrao ISTINSKI UŽAS! (VIDEO)

Borio se protiv kartela

Objavljeno:

Fernando Puron, političar iz Meksika, ubijen je na brutalan način.

Upucan je dok je pozirao za selfi s jednim od svojih birača.

Nakon predizbornog sučeljavanja uoči izbora, ovom političaru, poznatom po borbi protiv organizovanog kriminala, ubica je prišao s leđa i iz neposredne blizine ga upucao ga je u glavu. Umro je na putu do bolnice.

Njegov ubica je pobegao, izgubivši se u gužvi na prometnim ulicama Piedrasa Negrasa.

Puron je bio bivši gradonačelnik meksičkog grada Piedras Negras, poznat po svojoj borbi protiv kartela Los Zetas. Zbog svog političkog delovanja dobivao brojne pretnje smrću.

Još 2016. godine, na groblju je osvanula poruka sledećeg sadržaja:

- Puron, za dve godine skinućemo ti glavu.

- Stali smo na kraj njihovim kriminalnim aktivnostima, demolirali smo kuće koje su pripadale kartelu. Oduzeli smo grad kojeg je kartel Los Zetas prisvojio, uspostavili smo mir i vratili grad njegovim građanima - izjavio je okupljenima neposredno pre smaknuća.

Puronova supruga o njemu govori kao o čoveku koji nije oklevao kada se trebalo suprotstaviti organizovanom kriminalu, piše "Dejli Mejl".

- Bio je spreman na borbu do kraja. Bio je najhrabriji čovek na svetu - kazala je.

Iako uticaj Los Zetas kartela slabi nakon hapšenja njihovog vođe 2013. godine, banda i dalje svojim aktivnostima, u koji se ubrajaju otmice, iznude, reketarenje i preprodaja droge, terorizuju obične ljude i predstavljaju ozbiljnu pretnju svima koji im žele stati na put.

Od spetembra 2017. godine, kada je u Meksiku otpočeo izborni proces, ubijeno je 112 političara koju su se kandidovali za nadolazeće izbore.

Nakon šokantnog porasta ubistva političara, procenjuje se da je oko hiljade kandidata odustalo od svojih političkih ambicija i povuklo se iz izborne trke.

Građani će u julu izaći na birališta i odlučivati o novom predsedniku i članovima parlamenta, a građani strahuju od mogućnosti daljeg rasta nasilja i još krvoprolića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.