SVAKA SLIČNOST JE NENAMERNA: Pogledajte kako se nameštaju glasovi u Rusiji! (VIDEO)
Nameštanje glasova na izborima u Rusiji, Foto: Printscreen/Twitter/The Joker

PREDSEDNIČKI IZBORI

SVAKA SLIČNOST JE NENAMERNA: Pogledajte kako se nameštaju glasovi u Rusiji! (VIDEO)

Aktuleni predsednik Rusije oduvao je konkurenciju, a državu će voditi i narednih šest godina

Objavljeno: 11:37h

Juče su u Rusiji održani predsednički izbori na kojima je ubedljivu pobedu odneo Vladimir Putin. On je osvojio 76,65 odsto glasova birača, pokazuju podaci ruske Centralne izborne komisije, na osnovu 99 odsto prebrojanih glasačkih listića.

Aktuleni predsednik Rusije, "oduvao" je konkurenciju, a državu će voditi i narednih šest godina. Putin se zahvalio građanima na podršci, naglasivši da u toj podršci vidi poverenje građana i nadu za daji razvoj zemlje.

Međutim, na internetu se pojavilo nekoliko snimaka koji pokuzuju neregularnosti, tačnije, nameštanje glasova tokom jučerašnjih izbora.

Na prvom snimku, vidi se kako članice izborne komisije u jednoj školi, ubacuju pripremljene glasove u glasačke kutije. Prvo je jedna od njih, oprezno, nakon što se osvrnula nekoliko puta kako bi bila uverena da je neko ne vidi, ubacila listić koji joj je dodala jedna od koleginica. Isti postupak ponovila je još jednom, a nakon što su svi glasači izašli iz prostorije, pridružila joj se koleginica. One su žurno ubacile nekoliko glasačkih listića, ali su na jedan detalj zaboravile - kameru, koja je zabeležila ovu njihovu "akciju".

U nastavku snimka, prikazano je drugo izborno mesto, ali je u pitanju ista situacija - nameštanje glasova. Vidi se članica izborne komisije, koja je, nakon što se uverila da ne postoji opasnost da je neko vidi, uzela unapred pripremljene glasove i brzo ih ubacila u glasačku kutiju.

Da krađe nije bilo samo tokom glasanja, pokazuje i snimak na kome se po završetku izbora, prilikom prebrojavanja glasova, vidi žena koja balonima prekriva kameru. Ona ih je pažljivo namestila, tako da potpuno prekriju kameru, što pokazuje da je na ovaj način želela nešto da sakrije.

Kako je to izgledalo, pogledajte na snimcima ispod:

BONUS VIDEO: (KURIR TV) NESREĆA NA MOSTU NA ADI: Automobil se zakucao u GSP autobus, ima povređenih!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.