SKANDAL KOJI TRESE AMERIKU! Tramp uzimao novac OD BOLESNE DECE i trošio ga kako stigne!
Foto: Reuter

forbs optužuje

SKANDAL KOJI TRESE AMERIKU! Tramp uzimao novac OD BOLESNE DECE i trošio ga kako stigne!

Sve ovo naizgled ide protiv federalnih poreskih pravila i državnih zakona koji zabranjuju samovolju i nejasne donacije', pišu američki mediji

Objavljeno:

Erik Tramp je navodno rekao Forbsu da skoro sav novac od fondacije odlazi u St. Jude jer je njegova organizacija bila u stanju da koristi prodični teren za golf u Njujorku besplatno. Ipak, članak tvrdi da to nije istina. - Stručnjaci kažu da navedene cene daleko prevazilaze svaku razumnu cenu održavanja jednog golf turnira - piše u članku.

Erik Tramp, u razgovoru sa Forbsom, tvrdi - Naši troškovi za turnir koji nam je donosio negde oko 2 miliona svake godine su bili oko 100 hiljada - iako je cena zapravo, po poreskim izveštajima njegove fondacije, iznosila 322.000 dolara. Kada je upitana za listu troškova, pojedinačno podeljenih, Fondacija je odbila da odgovori.

.

Teško je reći šta se dešava sa novcem. Sve navedene cene su direktni troškovi: Režijski troškovi, plate, i slično se nalaze u drugim poreskim dokumentima. Čak i ako je Fondacija Erika Trumpa morala da plati za sve, Forbs i dalje nije uspeo da shvati kako su potrošili 322.000 dolara, jer je to ipak samo događaj koji se odvija jednom u godini, i da sveukupno najviše ima 600 zvanica.

To nisu shvatili ni eksperti golf turnira, niti bivši glavni golf profesionalac koji je radio za Trampa. - Da mi date toliko para da napravim turnir, uopšte ne bih znao šta da radim sa njim - tvrdi Patrik Lengan, koji je radio u klubu od 2006. do 2015.

- Svakako da to nije urađeno tako - dodaje on.

Ovo sve ukazuje da je Tramp porodica koristila novac koji je trebalo da ide direktno u bolnicu za decu u svoje lične poslovne svrhe.

- Nosili su dva šešira - kaže Langan, koji je bio prisutan na sastancima - To su ljudi koji na dobrotvorni događaj o kome pričaju istovremeno gledaju kao na biznis. To je korporativni posao za njih, i to je profitni klub - kaže on i dodaje da oni gledaju kako da ''zarade novac, sve vreme''.

Forbsov članak tvrdi da je Tramp postao svestan pre 6 godina da njegov sin koristi teren besplatno i odlučio da mu naplati, shvativši da treba da ubire novac od tih turnira.

Forbes takođe tvrdi da je od 2011. nakon što je fondacija Erika Trampa primila novi članove odbora, od kojih je većina zaposlena ili ima veze sa Tramp Organizacijom, "više od 500.000 dolara preusmereno u druge dobrotvorne organizacije, koje su uglavnom miljenici Trampove porodice a od kojih nekoliko nema nikakve veze sa rakom dece, već su samo slučajno klijenti Trampovih golf terena."

foto: Fonet

CNBC traži komentar o članku od Tramp Organizacije, Bele Kuće i dečije bolnice ''St. Jude''.

(Espreso.co.rs / CNBC)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.