CRNO MU SE PIŠE: Čitava Silikonska dolina ustala protiv Trumpa!
Foto: Reuters/AP

NEĆEMO POSUSTATI

CRNO MU SE PIŠE: Čitava Silikonska dolina ustala protiv Trumpa!

Mark Zuckerberg, vlasnik Facebook-a se takođe pridružio komentarisanju, baš kao i Sundar Pichai iz kompanije Google, a naravno i Tim Cook

Objavljeno:

Apple-ov CEO je poslao poruku svim zaposlenima, uveravajući ih da će se, bez obzira na sve, Apple uvek osećati kao jedna od onih kompanija koje su u obavezi da zaustave globalno zagrevanje.

“Dragi moj Apple timu,

Znam da su mnogi od vas istog mišljenja kao i ja po pitanju odluke koja je doneta u Beloj kući, a koja se tiče povlačenja Sjedinjenih Država iz pariskog klimatskog Sporazuma. U utorak sam razgovarao i sa predsednikom Trumpom i pokušao da ga nagovorim da se predomisli, ali to nije bilo dovoljno.

Klimatske promene predstavljaju realan problem i svi treba da delimo jednaku odgovornost za borbu protiv njih. Uveravam vas da ovakav razvoj situacije neće uticati na Apple-ove napore za zaštitu životne sredine. U najvećoj meri koristimo obnovljivu energiju, zbog čega verujemo da i drugima dajemo dobar primer kako se treba ophoditi prema našoj planeti u svakom smislu.

foto: Reuters

Nastavićemo da koračamo prema visoko postavljenim ciljevima putem našeg lanca vrednosti, da bismo na kraju u potpunosti prestali sa trošenjem novih resursa. Naravno, nastavićemo da poslujemo sa našim dobavljačima kako bismo svim tim velikim sistemima dodatno ulili svest koliko je važno ostati na putu ekološki čistog poslovanja. I nastavićemo da zahtevamo od sebe da učinimo još više i budemo još odgovorniji. S obzirom da je malopre spomenuta svest o očuvanju naše planete razvijena širom sveta, pregršt je razloga da budemo optimistični u pogledu ostvarenja našeg cilja da sačuvamo Zemlju.

Naša misija je oduvek bila da ostavimo svet boljim od onoga kakav je bio pre nas. Nikada nećemo posustati, jer znamo da buduće generacije najviše zavise od nas.

Vaš rad je jednako važan danas kao što je to oduvek bio. Hvala vam na predanosti i na tome što svakog novog dana pravite razliku u odnosu na prethodni.

Tim.”

Dobro je videti da Apple ostaje na svom “zelenom” putu, ne zato što mora, već zato što ipak oseća kakvu-takvu odgovornost za budućnost planete i kvalitet života budućih generacija.

(Espreso.co.rs / imagazin.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.