Ovo su najskuplji gradovi za život na svetu! Beograd mu dođe bagatela u poređenju s njima!
Foto: Profimedia

brutalno skupo

Ovo su najskuplji gradovi za život na svetu! Beograd mu dođe bagatela u poređenju s njima!

Azijski gradovi dominiraju na vrhu ove liste
Objavljeno: 11:44h

10. Kopenhagen – Danska

Danska prestonica je pala sa prošlogodišnjeg osmog mesta i dobila indeks od 100, zajedno sa Njujorkom. U Danskoj, najviše novca ide na troškove prevoza i lične nege.

9. Njujork – SAD

Njujork je jedini severnoamerički predstavnik na ovoj listi, a prošle godine se nalazio na sedmom mestu ove liste. Ipak, zbog slabljenja dolara, ove godine zauzima dvanaestu poziciju.

8. Pariz – Francuska

Prestonica Francuske je zamalo dospela na top 10 listu najskupljih gradova, iako u izveštaju stoji da je život u Francuskoj sada dostupniji. Ove godine, Pariz je za samo 7 % skuplji od Njujorka, a prošle je bio 50 % skuplji.

7. Ženeva – Švajcarska

Parizu se na ovoj poziciji pridružuje Ženeva, koja je takođe dobila skor 107 na indeksu. Iako skupa, Ženeva je jeftinija od Ciriha. U odnosu na prošlu godinu kada je bila na četvrtom mestu liste, Ženeva je pala na deseto.

6. Seul – Južna Koreja

Prestonica Južne Koreje je jedan od najskupljih gradova kada se govori o namirnicama i hrani. Potrošačka korpa u Seulu je čak 50 % skuplja u odnosu na njujoršku, a na indeksu, ovaj grad je dobio rezultat 108.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.