Ovo su najskuplji gradovi za život na svetu! Beograd mu dođe bagatela u poređenju s njima!
Foto: Profimedia

brutalno skupo

Ovo su najskuplji gradovi za život na svetu! Beograd mu dođe bagatela u poređenju s njima!

Azijski gradovi dominiraju na vrhu ove liste
Objavljeno: 11:44h

Ovaj izveštaj istražuje najskuplje i najjeftinije gradove, poredeći faktore poput plate i cena više od 150 predmeta.

Trošak života u svakom gradu rangiran je u poređenju sa Njujorkom, gde je Njujork dobio indeksni rezultat 100, a jedan dodatni poen predstavlja 1 % povećanja u ceni.

Azijski gradovi koji brzo napreduju ove godine zauzimaju pet gornjih mesta, iako evropski i američki gradovi domiraju ostatkom rangiranja.

15. Melburn – Australija

Drugi najnaseljeniji grad Australije popeo se za šest mesta u poređenju sa prošlom godinom, što nam govori da on deli iste trendove kao i azijski gradovi.

14. Sidnej – Australija

Poput Melburna, Sidnej se takođe popeo šest mesta prema vrhu. Ipak, rangiranje za oba grada je znatno niže u odnosu na istraživanje koje je rađeno pre pet godina, kada su oba ova grada bila u deset najskupljih.

13. Tel Aviv – Izrael

Smešten na mediteranskoj obali, Tel Aviv je finansijski i tehnološki centar Izraela. On se popeo za jedno mesto na listi, sa rezultatom od 99.

12. Oslo – Norveška

Kao i druge skandinavske prestonice, Oslo ima reputaciju skupoće. Zajedno sa Tel Avivom, on zauzima trinaesto mesto na ovoj listi.

11. Los Anđeles – SAD

Los Anđeles je takođe dobio rezultat 99 na indeksu, što znači da je malo manje skup u odnosu na Njujork. Takođe, cena života u ovom gradu je znatno opala u odnosu na prošlu godinu, kada je on zauzimao osmo mesto na listi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.