SAMO SE ON ČEKAO! OGLASIO SE ZELENSKI O HAOSU NA BLISKOM ISTOKU: Napad Irana na Izrael je dokazao NEŠTO VEOMA VAŽNO
Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

TENZIJE RASTU

SAMO SE ON ČEKAO! OGLASIO SE ZELENSKI O HAOSU NA BLISKOM ISTOKU: Napad Irana na Izrael je dokazao NEŠTO VEOMA VAŽNO

Moderni sistemi protivvazdušne obrane sposobni su zaštititi živote

Objavljeno:

Iranski napad na Izrael dokazuje nešto veoma važni - da moderni sistemi protivvazdušne obrane spašavaju živote, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kasno sinoć nakon velikog iranskog napada dronovima i projektilima na Izrael.

Prema izraelskoj vojsci, veliku većinu od više od 300 projektila - uključujući oko 170 bespilotnih letelica i 120 balističkih projektila - koje su prema Izraelu ispalili Iran i njegovi posrednici, presreli su sistemi vazdušne obrane i izraelski saveznici.

"Moderni sistemi protivvazdušne obrane sposobni su zaštititi živote - to se pokazalo na Bliskom istoku kada su vazduhoplovstvo i protivazdušna obrana oborili iranske rakete i bespilotne letelice Shahed usmerene na Izrael", rekao je Zelenski.

Podsetimo, Iran je u noći između subote i nedelje lansirao na stotine bespilotnih letelica i projektila prema Izraelu, a sve nakon što je Teheran obećao odmazdu za smrtonosni napad na konzulat u Damasku.

Bonus video:

04:51

IRAN JE NAJVEĆI SPONZOR TERORISTA, KINA IM RAZVIJA RAKETNI PROGRAM Pukovnik burno reagovao: Izrael se ponaša kao NATO 1999.

(Espreso/Index/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.