OGLASIO SE PREDSEDNIK IZRAELA: Uporedio iranski napad na njegovu zemlju sa PRAVIM RATOM, pa potom DODAO OVO
Izraelska vojska, Foto: EPA-EFE ATEF SAFADI

TENZIJE NA BLISKOM ISTOKU

OGLASIO SE PREDSEDNIK IZRAELA: Uporedio iranski napad na njegovu zemlju sa PRAVIM RATOM, pa potom DODAO OVO

On je rekao da je sinoćnji napad izgledao kao da je neko pustio 3.500 dronova i projektila na Veliku Britaniju

Objavljeno:

"Iranski napad sinoć čini da se Izrael oseća kao da je u ratu sa Teheranom", rekao je predsednik Izraela Isak Hercog za Sky News.

"U Teheranu postoji imperija zla, koja ima svoje zastupnike, vođene po celom regionu i sa ćelijama širom sveta“, rekao je Hercog dodajući da "oni troše milijarde dolara samo na podrivanje stabilnosti u regionu“.

On je rekao da je sinoćnji napad izgledao, proporcionalno gledao, kao da je neko pustio 3.500 dronova i projektila na Veliku Britaniju.

"Napadnuti smo sinoć iz četiri ugla Bliskog istoka sa njihovim saveznicima koji su pucali na nas, ispalili projektile i balističke rakete, dronove i krstareće rakete. Ovo je kao pravi rat. Mislim, ovo je objava rata", rekao je Hercog, pre nego što je dodao da će Izrael biti uzdržan.

Dopisnik Sky News-a sa Bliskog istoka Alister Bunkal upitao je izraelskog predsednika da li se slaže sa jutrošnjim komentarima zapadnih saveznika – koji su pozivali na smirenost.

"Poslednja stvar koju Izrael traži u ovom regionu od njegovog stvaranja jeste da ide u rat, mi tražimo mir", odgovorio je Hercog, pre nego što je dodao da su Hamas i iranski zastupnici to učinili gotovo nemogućim.

"Nažalost, sve je počelo 7. oktobra kada je još jedan zastupnik Irana, Hamas, predvodio neverovatno brutalni masakr protiv izraelskih građana, a ostalo je istorija“, rekao je on, pre nego što je pozvao svet da stavi izraelske akcije u ovaj kontekst .

"Naravno, mi uvek slušamo naše partnere... takođe uvek razmatramo sve naše opcije i preduzećemo sve što je potrebno da zaštitimo i odbranimo naš narod“, rekao je on.

Bonus video:

03:05

ZAŠTO IZRAEL NEMA ISTI TRETMAN KAO RUSIJA? ZATO ŠTO NIKAD NIŠTA NIJE RAVNOPRAVNO! Zejna o šok odluci organizatora Evrovizije

(Espreso/Telegraf.rs/I.N./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.