TRI SVETSKE SILE IZDALE HITNO UPOZORENJE: Dramatična vest stiže nakon objava da može doći do NAPADA - nije naivno!
Vojska, Foto: EPA-EFE ATEF SAFADI

IMA LI POTREBE ZA PANIKOM?

TRI SVETSKE SILE IZDALE HITNO UPOZORENJE: Dramatična vest stiže nakon objava da može doći do NAPADA - nije naivno!

SAD, Velika Britanija, Nemačka i Kina su pozvale na deeskaliranje situacije

Objavljeno: 13:46h

Francuska, SAD i Rusija upozorile su svoje građane da se u narednim danima uzdrže od putovanja u u Iran, Liban, Izrael i palestinske teritorije.

Upozorenje stiže nakon objava u medijima da Vašington očekuje da će doći do napada Irana na Izrael i da je Jerusalim u stanju visoke pripravnosti zbog potencijalnog direktnog napada Irana u narednih 24 do 48 sati.

Tenzije su povećane nakon što je Teheran optužio Izrael za napad na njegovu diplomatsku zgradu u Damasku, u Siriji, 2. aprila u kome su poginuli iranski vojni zvaničnici. Iran je obećao da će se osvetiti za napad.

Šef francuske diplomatije Stefan Sežurne poručio je danas Francuzima da se u narednim danima apsolutno uzdrže od putovanja u Iran, Liban, Izrael i palestinske teritorije, piše AFP.

SAD su zaposlenima u ambasadi u Izraelu naredile da ne putuju izvan šireg područja Jerusalima, Tel Aviva ili Beer Ševe "zbog mera predostrožnosti", prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

I rusko ministarstvo spoljnih poslova poručilo je građanima da ne bi trebalo da putuju na Bliski istok, posebno u Izrael, Liban i palestinska područja.

"Trenutno je vrlo važno da svi zadrže suzdržanost kako ne bi došlo do potpune destabilizacije situacije u regionu, koja baš i ne blista stabilnošću i predvidljivošću", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na brifingu za novinare.

Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskovfoto: Profimedia

SAD, Velika Britanija, Nemačka i Kina su pozvale na deeskaliranje situacije i poručile Iranu ne bi trebalo da uvlačiti Bliski istok u širi sukob.

Teheran ne bi odgovorio na napad Izraela na iranski konzulat u Siriji da je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) osudio čin agresije i priveo pravdi počinioce, saopštila je danas stalna misija Irana pri UN.

Bonus video:

01:15

IMATE PRAVO DA GA UBIJETE GDE GOD DA SE NALAZI! Politikolog objašnjava ZAŠTO je Izrael gađao iranski konzulat META JE BIO ON?!

(Espreso/ Beta/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.