IRANSKI VRHOVNI ZAPRETIO KAO NIKADA DO SADA, NJEGOVE REČI SEJU STRAH: Ono što je rekao za ZAPADNE LIDERE...
Ali Hamnei, Foto: ďż˝ Iranian Supreme Leader's Office via ZUMA Press Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

IRAN

IRANSKI VRHOVNI ZAPRETIO KAO NIKADA DO SADA, NJEGOVE REČI SEJU STRAH: Ono što je rekao za ZAPADNE LIDERE...

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, predvodio je juče bajram-namaz u Teheranu

Objavljeno:

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, predvodio je juče bajram-namaz u Teheranu, nakon čega je održao i govor u kojem je rekao da je Izrael napravio grešku time što je napao iransku diplomatsku misiju u Siriji, ističući da "zli režim" treba da bude kažnjen za ono što je učinio, i da će tako i biti.

- Konzulati i ambasade bilo koje zemlje smatraju se tlom te zemlje. Kad napadnu naš konzulat, to znači da su napali naše tlo - rekao je Hamnei tokom govora, koji je prenošen na njegovom nalogu na mreži Iks (X), ranije Tviter.

On je osudio Izrael zbog napada na Pojas Gaze koji je trajao, i čak, prema njegovim rečima, bio pojačan tokom svetog muslimanskog meseca Ramazana.

- Tokom ovogodišnjeg Ramazana krvavi događaji u Gazi ogorčili su muslimane širom sveta. Božje prokletstvo je nad okupacijskim cionističkim režimom koji, ne samo da nije prestao s ubijanjem žena, dece i bespomoćnih ljudi tokom ovog svetog meseca, već je i povećao broj ubistava - poručio je Hamnei.

On se osvrnuo i na ponašanje zapadnih lidera, kritikujući ih zbog pomaganja Izraela tokom proteklih godina.

- Zapadne vlade uvek su pomagale i podržavale cionistički režim, podržavale ga u međunarodnim telima i pružale sve vrste pomoći ovom režimu. Trebalo je da spreče zločine režima tokom ove katastrofe. Ali zapadne vlade nisu ispunile svoju dužnost - rekao je on.

U napadu na iranski konzulat u Damasku 1. aprila poginuli su komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Izrael tvrdi da ne stoji iza napada, dok je više zvaničnika Teherana ranije takođe zapretilo osvetom za napad.

Bonus video:

05:51

Ovo su običaji muslimana za ramazanski Bajram

(Espreso/Agencije/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.