UBIO TRUDNU DEVOJKU I NEROĐENO DETE: Ono što joj je uradio je MONSTRUOZNO, a sve zbog toga što nije MUSLIMANKA?
Saga Forsgren Elneborg, Foto: Printscreen/ Društvene mreže

NEZAPAMĆENI HOROR

UBIO TRUDNU DEVOJKU I NEROĐENO DETE: Ono što joj je uradio je MONSTRUOZNO, a sve zbog toga što nije MUSLIMANKA?

Ibrahimu bi trebalo da se sudi za ubistvo 10. aprila, skoro godinu dana nakon što je ubijena njegova devojka Saga

Objavljeno:

Sedmomesečnu trudnu ženu je ubio njen dečko "u ubistvu iz časti", saopštila je švedska policija.

Saga Forsgren Elneborg (20) pronađena je zadavljena kablom lampe kod kuće u gradu Erebro - koji je dva sata udaljen od Stokholma.

Tužioci tvrde da ju je njen dečko Mohamedamin Abdirisek Ibrahim (22), izbeglica iz Somalije, ubio u aprilu prošle godine kako se ne bi suočio sa sramotom jer majka njegovog deteta nije po volji njegove porodice, jer nije muslimanka.

Sagina porodica je preko svog advokata rekla da je bilo "dugo i bolno čekanje" više od godinu dana pre nego što je Ibrahim optužen za Sagino ubistvo pre nedelju dana. Čini se da nije optužen za ubistvo svog nerođenog deteta.

Policija je objavila izveštaj o hapšenju od 1.000 stranica koji sadrži slike kabla i mesta zločina u spavaćoj sobi - gde je Sagino telo pronađeno pored njenog kreveta, navodno zakopano ispod mermerne ploče.

Tužioci navode da je odrastao u domaćinstvu koje je verovalo da zabavljanje sa „belom“ ženom „nije u redu“ i da „mora da izlazi sa ženom iste kulture“ – i krio je dvogodišnju vezu od svoje majke jer ona to ne bi mogla da prihvati.

U optužnici, tužiteljka Elizabet Anderson je napisala: „Mohamedamin Abdirisek Ibrahim je ubio Sagu Forsgren Elneborg tako što ju je ugušio i zadavio pritiskom na vrat i dušnik, zaustavivši joj dotok krvi u glavu“.

Ona je u saopštenju za javnost dodala: „Mislim da se ubistvo dogodilo u kontekstu časti jer je čovek želeo da sačuva ili povrati čast svoju i svoje porodice ubistvom žene koja je nosila njegovo dete.“

U tekstualnim porukama Sagi, Ibrahim joj je rekao da će svojoj porodici ispričati o njihovoj vezi i bebi 28. aprila 2023. - u noći Saginog ubistva. Rekao joj je da je vrlo nervozan zbog toga, a ona mu je napisala da će biti sve u redu.

U poslednjoj poruci svojoj devojci, Ibrahim je tvrdio da je rekao jednoj osobi. Sagine naknadne poruke, u kojima ga je pitala kako ide i poručila „razgovaraj sa mnom“, ostale su bez odgovora.

Ubijena devojka
Ubijena devojka foto: Printscreen/ Društvene mreže

Tužiteljka Anderson navodi da je Ibrahim potom otišao u Sagin stan, gde ju je "nasilno" zadavio na smrt kablom njene noćne lampe, prema lokalnom izdanju "Aftonbladet".

Njihov dečak je takođe umro u Saginom stomaku.

Nema dokaza koji bi sugerisali da je Ibrahimova porodica bila umešana u Sagino ubistvo ili da su tražili da ona bude ubijena, navode lokalni mediji.

Otkriveno je i da je on nju ubeđivao da abortira, ali je ona to odbila.

Ibrahimu bi trebalo da se sudi za ubistvo 10. aprila, skoro godinu dana nakon što je ubijena njegova devojka Saga. Očekuje se da će suđenje trajati 15 dana.

On poriče da je počinio bilo kakav zločin i rekao je policiji na ispitivanju da voli Sagu i da još uvek ne veruje u njenu smrt.

Bonus video:

01:10

KO SU PROFLAJERI I DA LI MOGU SPREČITI UBISTVO?

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.