TRETIRALI GA KAO SINA, A ON GLEDAO KAKO UMIRU: Policija ga smatra NAJOPASNIJIM, a na telefonu našli ŠOKANTNU poruku
Bračni par Stiven i Kerol, Foto: PrintScreen/ X/ London & UK Street News

engleska

TRETIRALI GA KAO SINA, A ON GLEDAO KAKO UMIRU: Policija ga smatra NAJOPASNIJIM, a na telefonu našli ŠOKANTNU poruku

Luk je ubio bračni par Stiven i Kerol sa kojima se ranije sprijateljio

Objavljeno:

IT radnik, koji je otrovao bračni par opioidnim analgetikom fentanilom i prepravio njihov testament kako bi preuzeo kontrolu nad njihovom milionskom kompanijom, osuđen je za ubistva.

Luk D’Vit (34) sprijateljio se sa Stivenom (61) i Kerol Bakster (64) dok je radio za njih, a kasnije je policiji rekao da je bio "kao usvojeni sin za njih oboje“.

Samo dan posle njihove smrti, 10. aprila u 6.54 ujutru napisao testament na svom telefonu u kojem mu se prepisuje kompanija para "Kezpleš", koja proizvodi podloge za tuširanje.

Uprkos negiranju njihovih ubistava, D’Vit iz Čerčfilda u Engleskoj proglašen je krivim po obe tačke optužnice.

Ćerka para otkrila ih je mrtve u njihovoj staklenoj bašti na ostrvu Mersi na Uskrs prošle godine. Oboje su sedeli u svojim foteljama, bez samoubilačke poruke.

U pozivu hitnim službama njihova ćerka Eli Bakster vrišti i plače dok govori: "treba mi hitna pomoć odmah". Telefon je zatim prosleđen D'Vitu koji je sebe opisao kao "prijatelja" i ostao "veoma miran i verodostojan" tokom razgovora.

Iako u početku nije bio tretiran kao osumnjičeni, istraga se promenila nakon što je isključeno trovanje ugljen-monoksidom, a toksikološki izveštaj je ukazao da je fentanil bio uzrok njihove smrti.

U oba slučaja analiziran je njihov želudačni sadržaj i to "sugeriše, ali ne pokazuje da je lek uzet oralno".

- Teško je zamisliti bilo kakav scenario kada bi dve osobe, kojima nije prepisan fentanil, mogle slučajno da kontaminiraju svoju hranu ovim lekom - rekao je tužilac porotnicima.

U obližnjoj kući koju je delio sa majkom pronađeni su mu paketići fentanila. Lek je prepisan njegovom ocu, koji je umro od raka 2021.

On je negirao bilo kakvu umešanost u smrt Baksterovih tokom petonedeljnog suđenja, ali ga je porota danas jednoglasno osudila.

Engleska policija, ilustracija
Engleska policija, ilustracijafoto: Profimedia

Detektivi kažu da je D'Vit među "najopasnijim" ljudima koje su ikada sreli zbog načina na koji je ubio svoje žrtve i veruju da bi postao serijski ubica da nije zaustavljen.

- Luk D'Vit je uzeo ono što smo svi smatrali najsvetijim. Osećam veliku tugu kada se osvrćem na njene (majčine) video snimke na kojima se čudno ponaša, i vidim ga u pozadini kako se kikoće i smeje znajući da je on taj koji nanosi ovaj bol jer smo svi mi bili lutke u njegovoj kućici za lutke, žrtve njegove manipulacije - rekao je sin para Hari-

D'Vit, koji je delio spavaću sobu sa svojom majkom, postavio je kameru u luksuznu kuću para kako bi mogao da gleda kako leže umirući u stolicama u svom stakleniku.

On je fentanil sipao paru u piće.

U završnom izlaganju tužilaštvo je reklo da je D'Vit ubio gospodina i gospođu Bakster "mirno, hladno i na način koji je bio potpuno isplaniran, možda neko vreme".

Tužilaštvo je reklo da će tražiti minimalni doživotni zatvor od 30 godina ili doživotni zatvor.

Bonus video:

02:36

TROVANJE, DAVLJENJE, NESTANAK: Beloglavi supovi iskočili iz gnezda u strahu od ovoga (KURIR TV)

(Espreso/ Independent/Daily mail/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.