OTAC PRED KAMERAMA UŽIVO UBIO ČOVEKA KOJI MU JE OTEO I SILOVAO SINA! Izvadio pištolj, pa mu pucao u GLAVU (VIDEO)
Otac i sin, Foto: Printscreen/ Youtube/ Señor Onion’s Archives

40 godina od traumatičnog incidenta

OTAC PRED KAMERAMA UŽIVO UBIO ČOVEKA KOJI MU JE OTEO I SILOVAO SINA! Izvadio pištolj, pa mu pucao u GLAVU (VIDEO)

Njegova priča je inspiracija za mnoge, a njegova borba protiv trauma i zlostavljanja daje nadu žrtvama širom sveta

Objavljeno:

Prošlo je 40 godina otkako je duboko povređen otac iz Luzijane pucnjem iz pištolja ubio čoveka koji mu je oteo i silovao sina. Ceo događaj odigrao se pred brojnim svedocima, a televizijske kamere zabeležile su incident.

Snimak ovog događaja postaje viralan gotovo svake godine kako se bliži godišnjica jezivog događaja, a moderatori stranice često ga uklone jer smatraju da je previše uznemirujući za prikazivanje. Iako je ovaj stravičan događaj ostavio dubok trag u životima Gerija i Džodija Plauša, postupci oca Gerija smatraju se "činom ljubavi, a ne činom mržnje“. Džodi i danas tvrdi da je njegov otac najbolji na svetu.

Davne 1984. godine Džodi Plauš je kidnapovan od strane svog karate instruktora Džefa Duseta u Luizijani. Džef je mladog Džodija odveo čak u Kaliforniju i držao ga je u hotelskoj sobi gde ga je zlostavljao i se*sualno zloupotrebljavao. Nekoliko nedelja kasnije Džodi je pronađen i vraćen je svojim roditeljima. Istragom je otkriveno da je Duset godinama zlostavljao dečake, a mnogi iz straha nisu smeli da ga prijave.

Posle cele situacije, Džodijev otac Geri se jako teško nosio sa svim što se dešava i osećao se bespomoćno. Samo desetak dana nakon početka suđenja Geri Plauš je ubio Džefa Dušeta uživo na TV-u, dok je zločinac hodao aerodromom "Baton Ruž" u Luizijani pred kamerama lokalnih vesti. Pred svedocima je izvadio pištoj i pucao mu direktno u glavu.

Kako je otac kasnije objasnio želeo je da bude sigiran da zlostavljač neće preživeti. Želeo je da se osveti, ali i da spreči da neko dete opet doživi ono što se dogodilo njegovom sinu. Duset je umro sledećeg dana od posledica ranjavanja. Geri Plauš osuđen je na 5 godina uslovne kazne, što znači da nije proveo nijedan dan u zatvoru.

Uprkos traumi koju je pretrpeo, Džodi je odlučio da podigne svest o zlostavljanju i otmici dece. Njegova priča je privukla pažnju javnosti i omogućila mu da upozna mnoge poznate ličnosti.

Džodi je napisao knjigu o svojim iskustvima i nastoji da pomogne drugima koji su prošli kroz slične traume. Njegova priča je inspiracija za mnoge, a njegova borba protiv trauma i zlostavljanja daje nadu žrtvama širom sveta.

Bonus video:

01:10

KO SU PROFLAJERI I DA LI MOGU SPREČITI UBISTVO?

(Espreso/ Zena.blic/ Marija Brčić/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.