EDI RAMA U JEKU SKANDALA I NE PLANIRA DA POVUČE RUČNU! Gurnuo novinarku, ali tvrdi da je sve GNUSNA LAŽ?! (VIDEO)
Edi Rama, Foto: Profimedia

SRAMOTA!

EDI RAMA U JEKU SKANDALA I NE PLANIRA DA POVUČE RUČNU! Gurnuo novinarku, ali tvrdi da je sve GNUSNA LAŽ?! (VIDEO)

Albanski mediji preneli su danas da je Rama gurnuo novinarku televizije Siri kada mu je postavila „nezgodno“ pitanje

Objavljeno:

Albanski premijer Edi Rama odbacio je danas tvrdnje da je gurnuo novinarku TV Siri Ambroziju Metu, dodavši da nema zbog čega da se izvini.

„Izvinjenja? Izvinjenja nakon potpuno gnusne laži dok se sve vidi na snimku, a i desetak novinara i kamermana su očevici jednostavne istine da ne samo da nije bilo blizu agresije, već je na sva pitanja odgovoreno strpljivo (uprkos nekoliko neetičkih prekidanja)“, naveo je Rama na društvenoj mreži X.

On je dodao da odbacuje „karakterizaciju lidera koji je pokazao prezir prema kritičkoj štampi“, što, kako je rekao, „jednostavno nije tačno“.

„Naprotiv, pokazujem mnogim etičkim, ali i ponekad neetičkim novinarima svoju punu spremnost da odgovorim na sva pitanja, iako je druga kategorija navikla da ometa“, napisao je Rama. Albanski premijer poručio je da novinarske organizacije treba da brinu o „zaštiti vrednosti slobode, demokratije i novinarskog integriteta, ne samo kada im prete moćnici, već i kada te vrednosti potkopavaju članovi novinarske zajednice“.

Albanski mediji preneli su danas da je Rama gurnuo novinarku televizije Siri kada mu je postavila „nezgodno“ pitanje, dok su drugi pisali da je Rama hteo da je dodirne po licu, a da se ona odmakla.

Ranije danas, Udruženje albanskih novinara navelo je da je Rama narušio fizički integritet novinarke, nakon što je TV Siri saopštila da je albanski premijer gurnuo njenu novinarku Ambroziju Metu koja mu je postavila pitanje. „Udruženje albanskih novinara izražava solidarnost sa našom koleginicom“, naveli su iz udruženja na Fejsbuku.

Bonus video: PREDSEDNIK VUČIĆ NA SAMITU UKRAJINA-JUGOISTOČNA EVROPA: Naporan dan pred nama, čekaju nas važne teme! Dočekali ga Rama i Zelenski

07:04

PREDSEDNIK VUČIĆ NA SAMITU UKRAJINA-JUGOISTOČNA EVROPA: Naporan dan pred nama, čekaju nas važne teme! Dočekali ga Rama i Zelenski

(Espreso/Nova.rs/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.