ESKALACIJA HAOSA, AMERIKA NA NOGAMA: Pojavili se najnoviji detalji! Monstrum se zabarikadirao i DRŽI TAOCE!
Američka policija, ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ 11Alive

strašno

ESKALACIJA HAOSA, AMERIKA NA NOGAMA: Pojavili se najnoviji detalji! Monstrum se zabarikadirao i DRŽI TAOCE!

Veruje se da je Gordon poznavao tri osobe koje su pogođene

Objavljeno: 19:09h

Muškarac osumnjičen da je ubio tri osobe u pucnjavi u Pensilvaniji, nalazi se zabarikadiran u kući u Trentonu sa taocima, saopštili su zvaničnici, prenosi NBC.

Osumnjičeni napadač, Andre Gordon, 26, navodno je pucao i ubio tri osobe na dve lokacije. Policija je rekla da je potom oteo vozača naoružan pištoljem i pobegao u Nju Džerzi, gde je "praćen do svoje kuće" u Trentonu.

Članovi SWAT tima iz Policijskog odeljenja Trenton bili su na licu mesta, rekli su zvaničnici.

Incident je počeo oko 8:52 sati kada su policajci poslati u kuću na Levitaunu nakon prijave o pucnjavi, rekla je policija. Vlasti su rekle da je Gordon, vozeći ukradeni automobil, pucao i ubio dve osobe koje su živele u toj kući.

Nakon tog incidenta, Gordon je navodno pucao i ubio još jednu osobu u kući na Edžvud Lejn pre nego što je pobegao.

Oko 9:13 sati, navodno je oteo vozača naoružanog pištoljem na parkingu prodavnice Dollar General u Morrisvilleu. Vozač nije povređen, rekli su zvaničnici.

Veruje se da je Gordon poznavao tri osobe koje su pogođene, rekla je policija.

Napadač je pobegao sa mesta događaja u sivom Honda CRV-u iz 2016. godine sa registracionom tablicom Pensilvanije i naljepnicom "Namaste" u belim slovima na desnom braniku.

Vozilo je pronađeno napušteno u Trentonu oko 11:38 sati, saopštilo je Državno tužilaštvo.

Okružno tužilaštvo je oko 12:22 sati saopštilo da je dobilo informacije da se Gordon zatvorio sa taocima u jednoj kući u Trentonu.

"Sve informacije u vezi sa ovim aspektom istrage prosleđujemo Policijskom odeljenju grada Trenton", reklo je tužilaštvo.

Policija u Pensilvaniji ranije je rekla da je Gordon beskućnik sa vezama za Trenton. Rekli su da je bio u posedu automatske puške, koju je navodno koristio u pucnjavama. Policija je rekla da bi mogao imati dodatno oružje i upozorila da je "izuzetno opasan".

Pucnjave su dovele do naređenja da se stanovnici opštine Falls stave u sklonište. Policija je rekla stanovnicima da zaključaju vrata i premeste se na sigurno mesto dalje od prozora. Naredba za sklonište je ukinuta u subotu popodne.

Bonus video:

00:22

Pucnjava u kafani u Skadarliji

(Espreso/Telegraf/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.