NAKON ZAHAROVE SE OGLASIO I MEDVEDEV, SAD JE STVAR TEK POSTALA OZBILJNA: Ovo nije dečja igra šibica ili NEVINA ŠALA
Dmitri Medvedev o izborima u Rusiji, Foto: Profimedia

OŠTRO

NAKON ZAHAROVE SE OGLASIO I MEDVEDEV, SAD JE STVAR TEK POSTALA OZBILJNA: Ovo nije dečja igra šibica ili NEVINA ŠALA

Palikućama na biračkim mestima može se suditi za izdaju ili po drugim strogim članovima Krivičnog zakonika Ruske Federacije, smatra Medvedev

Objavljeno: 18:41h

Podmetanje požara i oštećenje glasačkih kutija je delo koje predstavlja veleizdaju i treba da bude kažnjeno shodno tome, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Podlaci koji počine zločine na ili u blizini biračkih mesta (paljevina, vandalizam, itd.) moraju da imaju na umu da mogu da odgovaraju, ne samo za ometanje glasanja.

Oni su izdajnici, a njihova dela se mogu mnogo strože klasifikovati: prema članu 275 Krivičnog zakona Ruske Federacije - veleizdaja u vidu pružanja bilo kakve pomoći stranoj državi tokom rata. I po drugim članovima krivičnog zakona”, upozorio je Medvedev, prenosi TASS.

Palikućama na biračkim mestima može se suditi za izdaju ili po drugim strogim članovima Krivičnog zakonika Ruske Federacije, smatra Medvedev.

Dmitri Medvedev o izborima u Rusiji
Dmitri Medvedev o izborima u Rusijifoto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

"Ovo nije dečja igra šibica ili nevina šala... Ovo je direktna pomoć onim degenericima koji danas granatiraju naše gradove", naglasio je Medvedev.

Podsetimo, nešto ranije se oko izbora oglasila i Marija Zaharova koja je rekla sve i svašta.

"Naši protivnici nisu se aktivirali pre nedelju ili mesec dana. Čini mi se da su u proteklih godinu dana učinili sve da poremete predsedničke izbore, spreče njihovo održavanje ili na različite načine iskrive koncepciju izbora", rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Prema njenim rečima Zapad je organizovao kampanje dezinformacija i širenje uticaja u sajber sferi: od plasiranja neprijateljskih sadržaja do blokiranja aplikacija ruskih organizacija na digitalnim platformama, što je takođe veoma ozbiljan element stranog uplitanja i pokušaja vršenja uticaja.

Zaharova je optužila Zapad da je koristio sve metode uključujući i potplaćenu opoziciju za koju se ispostavilo da je čine "agenti i najamnici".

"Ali ništa od toga nije pomoglo Zapadu. Naša zemlja se konsolidovala i predstavlja jedinstvenu celinu. Štaviše, postignuto je jedinstvo pred očiglednim pretnjama i jedinstvo u rešavanju zadataka sa kojima se suočavamo. Ovo izaziva divlji bes, mržnju i agresiju u kojoj se Zapad peni. Neka se zadave", poručila je Zaharova.

Podsetimo, glasanje traje tri dana, počelo je u petak, a glavni dan biće 17. mart. Izlaznost na izborima za predsednika širom Rusije premašila je 50 odsto, pokazuju najnoviji podaci Centralne izborne komisije za 16.13 sati po moskovskom vremenu.

Marija Zaharova o izborima u Rusiji
Marija Zaharova o izborima u Rusijifoto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

U Moskvi se glasa na više od 2.200 glasačkih mesta koja su otvorena od 8 do 20 časova po lokalnom vremenu.

Na biračkim mestima birači mogu glasati tradicionalno koristeći papirne glasačke listiće ili elektronski koristeći elektronske terminale za glasanje.

Ruski predsednik Vladimir Putin glasao je juče onlajn putem, a pravo glasa iskoristili su i drugi ruski zvaničnici kao što su ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, ministar odbrane Sergej Šojgu, kao i patrijarh ruski Kiril.

Prvog dana predsedničkih izbora u Rusiji na birališta je izašlo 35,4 odsto birača, saopštila je Centralna izborna komisija Ruske Federacije.

Za mesto predsednika takmiče se četiri kandidata: Vladimir Putin, Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov i Vladislav Davankov.

Bonus video:

05:52

MEDVEDEV PRETI ARMAGEDONOM: Blef il OZBILJNO upozorenje?! Stručnjaci: Nemačka bi da udari šamar Rusiji, a AMERIKA NEŠTO MNOGO GORE

(Espreso/Agencije/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.